Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη εργασίας της βουλευτού Μπ. Σκούφα στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας

Στο επίκεντρο η λειτουργία

της δασικής υπηρεσίας

 

Η κ. Σκούφα μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε «επιτακτική» την ανάγκη αντικατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας

 

Τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας επισκέφτηκε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μπέττυ Σκούφα όπου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Διευθυντή Γιώργο Μαυρίδη και τμηματάρχες της υπηρεσίας στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων που συνεχίζει μετά τις εκλογές.

 

Στην διάρκεια της συνάντησης και ο Διευθυντής αλλά και οι τμηματάρχες ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης τεσσάρων τουλάχιστον δασονόμων και 18 δασοφυλάκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία πρόσληψη έγινε το 2005. Άλλωστε η κύρωση των δασικών χαρτών, η συνταξιοδότηση σύντομα στελεχών, αλλά και η αναγκαιότητα για την εξέταση τουλάχιστον 9.000 εκκρεμών αιτήσεων πολιτών για εξαγορά ή παραχώρηση γης για αγροτική εκμετάλλευση, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας.

 

Επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του εξοπλισμού

Επιπλέον, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της υπηρεσίας έχει πλέον ξεπεράσει το όριο ζωής του καθώς η τελευταία αγορά έγινε πριν 22 χρόνια, ενώ δεν υπάρχουν και οι αναγκαίες πιστώσεις για τη συντήρηση των μηχανημάτων. Οι πιστώσεις έρχονται τις περισσότερες φορές καθυστερημένα, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα και στη συντήρηση των δασικών δρόμων και στην πυροπροστασία.

Η βουλευτής Πιερίας κα. Σκούφα σημείωσε την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης του Π.Δ για τον Όλυμπο χωρίς να αποποιηθεί των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης στα συνολικά αιτήματα του Διευθυντή και των τμηματαρχών.

Συμπλήρωσε ότι θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση θέτοντας και τα άμεσα προβλήματα της υπηρεσίας, αλλά και την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ζήτησε ακόμη την βοήθεια και του δασαρχείου, ώστε να παραταθεί η σύμβαση των εργαζόμενων στην πυροπροστασία, μιας και έχουν αποκτήσει τώρα και την σχετική εμπειρία.

Τέλος στη συζήτηση ετέθη το ζήτημα της «καθετοποίησης» των Διευθύνσεων Δασών, η άμεση υπαγωγή τους δηλαδή στο αρμόδιο Υπουργείο (Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας), μαζί με την απαραίτητη αναδιάρθρωση και τον καλύτερο καθορισμό των αρμοδιοτήτων των τμημάτων τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ