Μενού Κλείσιμο

Επισήμως και με… θέσεις!

Υποψήφιος για το Δήμο Δίου-Ολύμπου ο Βαγγέλης Γερολιόλιος

Οι επιλογές είναι δύο, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γερολιόλιο «ή να μείνουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας κάποιοι άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας, ή να αναλάβουμε δράση»

Με κάθε επισημότητα, δημόσια και χωρίς «ψιθύρους» και «διαρροές», ο Βαγγέλης Γερολιόλιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να καταρτίσει συνδυασμό και να διεκδικήσει τον δημαρχειακό θώκο του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (του τότε) Δήμου Λιτοχώρου και στενός συνεργάτης του Θανάση Τσιφοδήμου, ανακοίνωσε την απόφασή του. Μια απόφαση, που όπως διευκρίνησε «δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή», αλλά εδράζεται και στην παρότρυνση πολλών συνδημοτών του, να θέσει τις όποιες δυνάμεις του στη διάθεσή τους και να ηγηθεί «μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση» του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ο κ. Γερολιόλιος, υπογράμμισε πως η διαδρομή του, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή στους περισσότερους συνδημότες, «αλλά και αντέχει σε ένα διεισδυτικό βλέμμα από όλους. Στην καθημερινή μας πορεία ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές μας, οι θέσεις  και η στάση μας, οι πρακτικές μας. Αυτό λοιπόν που σήμερα ορίζεται ως το επόμενό μου βήμα, έχει σίγουρα παρακαταθήκες στις προηγούμενες δράσεις μου και εν προκειμένω στην ενεργό συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.»

Οι σκέψεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτέλεσαν το ισχυρό υπόβαθρο για την εκδήλωση της υποψηφιότητάς του, αφού η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη καθημερινότητα  των πολιτών είναι καθοριστική. «Και η πολιτική, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, μετριέται από το παραγόμενο αποτέλεσμα, το οποίο στο Δήμο μας την τελευταία περίοδο είναι δυστυχώς μικρό απόρροια της κακής εικόνας της σημερινής δημοτικής ηγεσίας», είπε σε άλλο σημείο, εξαπολύοντας τα πρώτα πυρά προς την σημερινή δημοτική αρχή. «Απαιτείται ένα άλλο ύφος στην ενάσκηση των καθηκόντων, περισσότερη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων, συνέργεια στην υλοποίηση, πιο αποδοτική και αποτελεσματική διοίκηση» συμπλήρωσε, δίνοντας και το στίγμα της φιλοσοφίας του για τη διοίκηση.

Ο κ. Γερολιόλιος, από την αρχή επιχείρησε να απαντήσει σε μια σειρά (λογικών ερωτήσεων) για το χρόνο επιλογής ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας τρία σημεία:

-Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία. Είναι απαραίτητα λοιπόν τα χρονικά περιθώρια ώστε να αναζητηθούν οι συνθέσεις και οι κοινωνικές συμμαχίες που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για  να πετύχει ευρεία συναίνεση και να γίνει πρόταση  αποδοχής και νίκης.

-Θα αναζητηθούν, ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά, άξιοι και ικανοί άνθρωποι, σε όλο το πολιτικό φάσμα για να πλαισιώσουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής.  Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία .

-Ανεξάρτητα από τη μορφή των αλλαγών που επίκεινται στον εκλογικό νόμο, χωρίς δεύτερες σκέψεις, θέτω καθαρά στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητά μου.

«Η Αυτοδιοίκηση από τη φύση της χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα  που θέλω να πιστεύω πως οι συνδημότες μου θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό μου και στους ανθρώπους που θα με συνδράμουν», ανέφερε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται να δώσουμε στο Δήμο στόχευση καθαρή και να επανα-οριοθετήσουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει τα οφέλη από τον ανεξάντλητο πλούτο του τόπου μας. Να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει ο μύθος και η ιστορία του, αλλά και η αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν σήμερα.  Με πολιτικές τολμηρές, με προσανατολισμούς εξωστρεφείς, με συνεργασίες, προτάσεις, μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε στον δημότη υπηρεσίες και συνθήκες καθημερινότητας, καλύτερες από αυτές που βιώνει σήμερα.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω έχουμε δύο επιλογές: Ή να μείνουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας κάποιοι άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας, ή να αναλάβουμε δράση. Με αίσθηση ευθύνης και μετά λόγου γνώσεως, επιλέγουμε το δεύτερο», κατέληξε ο κ. Γερολιόλιος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ