Μενού Κλείσιμο

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία

Την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων και στα δημοτικά σχολεία νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για επιδημιολογικά δεδομένα που υποχρεώνουν την πολιτεία να κλείσει έως τις 30 Νοεμβρίου, μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια και τα δημοτικά σχολεία. Στόχος όλων των αποφάσεων να περιοριστεί η πανδημία η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα και μια δύσκολη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί μια λύση ώστε οι μαθητές να μην χάσουν την επαφή τους με την εκπαίδευση.

Όπως είπε η υπουργός, «από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να κρατήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή.

Και τα δημοτικά σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά έως τις 30 Νοεμβρίου

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ