Μενού Κλείσιμο

Επίκληση στην… ευαισθησία του Υπουργού!

Επιστολή του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για την αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα

H επικείμενη αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα, τα οποία «χρυσοπληρώνουν» χρόνια τώρα οι πολίτες της Βόρειας Πιερίας, είναι το θέμα επιστολής του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη, στον Υπουργό Υποδομών.

Ο κ. Λαγδάρης, διατυπώνει μια σειρά λογικών επιχειρημάτων για τους λόγους που δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη (και) για τους πολίτες της βόρειας Πιερίας, κάνοντας «επίκληση» στην «ευαισθησία» του Υπουργού (ο οποίος ήδη έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη σχετική απόφαση), δηλώνοντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη «να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών της στην απρόσκοπτη χρήση δρόμων»

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη προς τον Υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη, έχει ως εξής: «Καθώς επίκεινται νέες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, το οξύ ήδη πρόβλημα των διοδίων στην περιοχή μας επανέρχεται και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς το τίμημα στα διόδια Μαργάρων από 1,20 που είναι σήμερα θα αυξηθεί από 1ης/1/2019 στα 2,98 Ευρώ. Πρόκειται για εξοντωτική πια επιβάρυνση, μια και οι κάτοικοι του Δήμου μας θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνολικά 5,20 ευρώ (10,40 μετ’ επιστροφής) για διαδρομή 35 περίπου χιλιομέτρων. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το υπέρογκο τίμημα, καθιστά απαγορευτικές πια και τις πιο αναπόφευκτες μετακινήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη με τη σημερινή κατάσταση πολλοί αδυνατώντας να καταβάλλουν το τίμημα στον «Μολώχ» των διοδίων αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούν τον παράπλευρο παλαιό δρόμο για τον προορισμό τους. Το γεγονός αυτό καθιστά «υποχρεωτική» τη διέλευση των αυτοκινήτων μέσω του Αιγινίου, επιβαρύνοντας έτσι το οικιστικό περιβάλλον και την κυκλοφορία του κεντρικού άξονα, συνέπειες αρκετά σοβαρές εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου και της ακαταλληλότητας της οδού. Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας για τη γενίκευση της αναλογικής χρέωσης των διοδίων τελών, οι δημότες μας όμως υφίστανται την άδική αυτή χρέωση επί εξαετούς οικονομικής κρίσεως και η ετήσια απώλεια εισοδημάτων για τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιούντες την ΠΑΘΕ ανέρχεται σε υπερβολικά μεγάλο κόστος. Ιδιαίτερα οι αγρότες μας που μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε τακτική βάση στη Λαχαναγορά της συμπρωτεύουσας, νιώθουν ασφυκτικό τον βρόγχο από τις παράλογες, άδικες και ακατανόητες για την κοινή λογική νέες επιβαρύνσεις, καθώς, επίσης και για τον τουρισμό που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση  κατά τους θερινούς μήνες για τον Δήμος μας.

Για τους παραπάνω λόγους και η Δημοτική Αρχή θέτει επιτακτικά το ζήτημα ώστε να το αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών της στην απρόσκοπτη χρήση δρόμων που διασφαλίζουν άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ