Μενού Κλείσιμο

Η αντιδημαρχία Πρασίνου κάνει τον… προγραμματισμό της: Επικεντρώνει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Καθημερινή η μέριμνα για την αειφορική διαχείριση του Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου, δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κήπου

Βήμα – βήμα, με στόχο και σχέδιο ο Δήμος Κατερίνης μέσω της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου προγραμματίζει έγκαιρα και για όλη τη διάρκεια του χρόνου παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ αλλάζουν καθημερινά την πόλη και τις δημοτικές – τοπικές κοινότητες. Αυτό αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της αντιδημαρχίας Πρασίνου, στο οποίο παρατίθεται όλος ο προγραμματισμός της υπηρεσίας για το 2020

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

Φύτευση δέντρων, θάμνων και εποχιακών φυτών των Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου, με σκοπό την αισθητική και περιβαλλοντική τους αναβάθμιση.

Πιο συγκεκριμένα οι φυτεύσεις θα γίνουν:

-Σε όλο το παραλιακό μέτωπο

-Στα παρκινγκ των Τοπικών Κοινοτήτων Κορινού, Καλλιθέας, Παραλίας, Περίστασης και Ολυμπιακής Ακτής

-Στις Πλατείες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων

-Σε πάρκα, πλατείες, κόμβους, πεζοδρόμους, Κ.Χ., Παιδικές Χαρές, Δημοτικών Εγκαταστάσεων εντός του Αστικού ιστού όπου αυτό απαιτείται.

-Στο όλο το Άνωθεν Τεχνικό Τμήμα της υπογειοποίησης.

Αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες» σε όλες τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ακτές με: ράμπες ΑΜΕΑ, wc ανδρών, γυναικών ΑΜΕΑ, ξύλινοι διάδρομοι πρόσβασης, αποδυτήρια, πίνακες ανακοινώσεων, ιστούς για γαλάζιες σημαίες, προστατευτικά κιγκλιδώματα στα κανάλια, συντήρηση γεφυριών, πινακίδες ενημερώσεων επισκεπτών, καθαρισμός ακτών και αναβάθμιση της προβλήτας στην κεντρική πλατείας της Παραλίας

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιείται το ημερήσιο πρόγραμμα συντήρησης πρασίνου με κοπές χόρτου, κλαδεύσεις, αρδεύσεις, αποκομιδή κλαδιών, συντήρηση φυτοδοχείων (ζαρντινιέρες)

Δημιουργία νέου φυτωρίου στο Δήμο

Παραχώρηση Κ.Χ. σε δημότες για τη καλλιέργεια κηπευτικών (μπαξέ), με σκοπό την μείωση των εξόδων της οικογένειας και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων

Δημιουργία χώρου για θρυμματισμό κλαδιών και χόρτων.

 

Ευάγγελος Κήπου: Μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πόλη

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κήπου: «Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω δεδομένη είναι η αμέριστη στήριξη του Δημάρχου, του διοικητικού και εργατικού προσωπικού του Τμήματος. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των δημοτών για να πετύχουμε το καλύτερο. Όλοι μαζί μπορούμε και θα το πετύχουμε»

Παράλληλα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κήπου: «Προσωπικά εγώ ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου δεσμεύομαι ότι θα είμαι στην Υπηρεσία όλων των δημοτών καθημερινά και χωρίς εξαιρέσεις από τις 6:00 π.μ. έως τις 12:00 μ. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε γιατί πιστεύω στο φιλότιμο όλων των εργαζομένων και των πολιτών».

Απευθυνόμενος στους δημότες ο αντιδήμαρχος σημειώνει: «Στο πλαίσιο της ικανοποίησης όλων των αιτημάτων θα ήθελα να ζητήσω από τους Δημότες να μην βγάζουν ανεξέλεγκτα χόρτα και κλαδιά στα πεζοδρόμια πριν την επικοινωνία τους με τους αρμοδίους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, καθώς θεωρείται παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου κι επισύρει πρόστιμα».

Επιπλέον, όπως διευκρινίζει: «Σε περίπτωση αιτήσεως για κλάδευση δένδρου σε πεζοδρόμια ή Κ.Χ. ο ελάχιστος χρόνος ικανοποίησης του αιτήματος είναι πέντε ημέρες, πάντα εξαρτώμενος από το εργατικό προσωπικό που διαθέτει η υπηρεσία. Για τυχόν καθυστερήσεις παρακαλούμε για την κατανόηση των δημοτών καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού οχημάτων και μηχανημάτων».

Τέλος, ο κος Κήπου υπογραμμίζει: «Κάνω γνωστό στους Δημότες ότι το προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες και γι’ αυτό χρειάζεται τη δική σας στήριξη και τον σεβασμό σας. Έχουμε την υποχρέωση τόσο εγώ όσο και οι εργαζόμενοι να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων επειδή πιστεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα είστε στο πλευρό μας για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πόλη που όλοι αγαπάμε».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.