Μενού Κλείσιμο

Επίδομα 800 ευρώ – Επέκταση και σε άλλες κατηγορίες, προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης

Το μέτρο για το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται περαιτέρω, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό

Ο Γιάννης Βρούτσης, μέσα από τον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία η οποία θα προβλέπει την επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές καθώς και την επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Η τροπολογία αυτή αφορά σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις, όπως δήλωσε.

Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα, αναμένεται να γίνει η νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης. Η συγκεκριμένη διεύρυνση καλύπτει οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου. Στις εν λόγω κατηγορίες τα χρήματα θα πιστωθούν από τα τέλη Απριλίου έως και 5 Μαΐου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ