Μενού Κλείσιμο

Επιχείρηση καθαριότητας στον καταυλισμό των Ρομά με την συνδρομή κατοίκων – εθελοντών

Ανθρώπινες συνθήκες χωρίς διακρίσεις!

 

Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που υλοποιεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την κοινωνική ένταξη των Ρομά «κτίζει» καθημερινά ο Δήμος Κατερίνης με μία σειρά πρωτοβουλιών, που αφενός διασφαλίζουν την ατομική – περιβαλλοντική υγιεινή και λειτουργία στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού των Ρομά. Αφετέρου έρχονται να προστεθούν στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών του «Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με παράρτημα Ρομά», το οποίο μέσα από τη λειτουργία  του επιτελεί μεγάλο και σημαντικό έργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας προχώρησε στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, σε μια συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά, κατά τη διάρκεια της οποίας απομακρύνθηκε μεγάλος όγκος από μπάζα, άχρηστα υλικά και απορρίμματα. Παράλληλα, η υπηρεσία ανταποκρινόμενη σε αίτημα που διατύπωσε ομάδα των Ρομά να συνδράμουν και οι ίδιοι ως εθελοντές στον καθαρισμό του καταυλισμού και του περιβάλλοντος χώρου από πάσης φύσεως απορρίμματα, τους διέθεσε το απαραίτητο υλικό για την συλλογή και αποκομιδή τους.

Την επιχείρηση καθαριότητας του καταυλισμού συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης. Οι εθελοντές, κάτοικοι του καταυλισμού, οι οποίοι θέλησαν με την ενεργοποίησή τους αυτή να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής φόρεσαν γάντια και γέμισαν δεκάδες μαύρες σακούλες με σκουπίδια. «Θέλουμε να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για έναν καλύτερο και πιο αξιοπρεπή καταυλισμό. Ευχαριστούμε το Δήμο Κατερίνης, το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη για την στήριξή τους», δήλωσε ο Βαγγέλης Καλιώρας, εθελοντής της δράσης από τον καταυλισμό.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας που διαμένουν στον καταυλισμό. Είναι σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση η ενεργοποίηση και των ίδιων των διαμενόντων στον καταυλισμό να καθαρίσουν πρώτα τον τόπο που μένουν, τα σπίτια και μετά τον περιβάλλοντα χώρο. Ταυτόχρονα είναι μια καλή αρχή και ένα καλό παράδειγμα για να ευαισθητοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη του καταυλισμού».

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της διασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης και κοινωνικής ένταξης του συνόλου των ωφελουμένων για τη στεγαστική υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, ο Δήμος Κατερίνης μέσω χρηματοδότησης από τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), πρόκειται να διαθέσει 56 οικίσκους για προσωρινή εγκατάσταση. Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία δεκαετία έως την οριστική μετεγκατάσταση – ενσωμάτωσή των Ρομά, στον κύριο αστικό ιστό της πόλης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ