Μενού Κλείσιμο

Επί τάπητος τα προβλήματα

 Με τον διοικητή του Νοσοκομείου συναντήθηκαν συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων ζήτησαν για μια ακόμη φορά τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας στο κέντρο της πόλης, για την άμεση εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη, είχαν συνάντηση τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας. Η συνάντηση που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, με στόχο τη συζήτηση για προβλήματα του Νοσοκομείου τα οποία σχετίζονται με ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι, το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και που κυρίως αφορά τα Νοσοκομεία των επαρχιακών πόλεων, είναι η ιατρική και νοσηλευτική υποστελέχωση. Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η χρονοβόρα διαδικασία για την προκήρυξη των θέσεων του κλάδου δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά αντίθετα το διογκώνουν. Ιδιαιτέρως απαραίτητη επίσης θεωρείται η αύξηση των μισθών των γιατρών που υπηρετούν στα Δημόσια Νοσοκομεία έτσι ώστε να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες διασφαλίσεις για την παραμονή τους σ’ αυτές και τη δυσκολία αποχώρησής τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, τα κονδύλια που αφορούν τον τομέα Υγείας θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, καθώς η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη είναι δικαίωμα των πολιτών μιας Ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας.

Η κάλυψη των εξόδων της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων και των απόρων της χώρας θα πρέπει να γίνεται από ειδικά κονδύλια του προϋπολογισμού ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι να καλύπτονται από τα ήδη «κατακρεουργημένα» όπως τα χαρακτηρίζουν οι συνταξιούχοι, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλονίζοντας περαιτέρω τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας αλλά με αίσθημα δικαίου και όσους με τις εισφορές τους συντηρούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας», αναφέρουν σχετικά.

Απαραίτητη επίσης θεωρείται η προμήθεια των μηχανημάτων της μαγνητικής, του μαστογράφου και του στεφανιογράφου έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και να μην απαιτείται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια καταβάλλοντας επιπλέον έξοδα. Ο διοικητής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι έχουν κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα προμήθειας των συγκεκριμένων μηχανημάτων και το Νοσοκομείο περιμένει την απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων αιτήθηκαν για μια ακόμη φορά από τον κ. Μυστρίδη τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας στο κέντρο της πόλης, για την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Ως προς αυτό, ο Διοικητής τους ενημέρωσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις, ενώ οι οποίες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μυστρίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων για το Κέντρο Αποκατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Κατερίνη (στο χώρο του Νοσοκομείου) και που με την έναρξη λειτουργίας του αναμένεται να επιλύσει πολλά προβλήματα ασθενών (και συνοδών) οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται στις γειτονικές πόλεις καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης τέθηκαν στη διάθεση του Διοικητή, ώστε να συμβάλλουν με όλους τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του Νομού μας στην άμεση έγκριση του αιτήματός του προς το Υπουργείο Υγείας για έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη λειτουργίας του, ενώ γενικότερα δεσμεύτηκα πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ