Μενού Κλείσιμο

Επένδυση οι υποδομές εκπαίδευσης

Έναρξη εργασιών ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

«Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης», τονίζει ο δήμαρχος

Χρόνια στεγαστικά προβλήματα στον Κορινό αναμένεται να επιλύσει οριστικά η κατασκευή του έργου «Ανέγερση Ισογείου Κτιρίου: Έξι αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού», η εκτέλεση εργασιών της οποίας ξεκίνησε ήδη με τις προγραμματισμένες εκσκαφές – χωματουργικές παρεμβάσεις.

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης τονίζει: «Έχουμε αποδείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ανέγερση έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού, η οποία αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η περιοχή. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στη σχολική στέγη, ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Σημαντικό έργο σχολικής στέγης

«Με το πέρας της κατασκευής, θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, το οποίο αποτελεί επένδυση για την παιδεία του τόπου μας. Με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας επιλύουμε οριστικά στεγαστικά προβλήματα ετών και προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία του Κορινού, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να δοθεί προς χρήση το αργότερο σε 30 μήνες.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ