Μενού Κλείσιμο

Επένδυση με μέλλον…

Στις νέες εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ Βροντούς ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Υποστηρικτικά και με όσα μέσα μπορούσε να διαθέσει, λειτούργησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στο έργο που υλοποίησε η ΣΠΕΚΟ Βροντούς με την κατασκευή κτηριακών συγκροτημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως μεταποιητικό κέντρο αγροεφοδίων, αλλά και ως εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων

Η ΔΕΑΔΟ Α.Ε. «στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης», προχώρησε στην επίστρωση του δαπέδου με σκυρόδεμα, σε ένα από τα δύο νέα κτήρια που κατασκεύασε στη θέση «Ντριμίτσα», η ΣΠΕΚΟ Βροντούς εμβαδού 650 τ.μ., αλλά και στην κατασκευή εσωτερικού δρόμου και χώρου στάθμευσης φορτηγών με άσφαλτο, από τα αποθέματα ασφαλτομείγματος του Δήμου.

Τα δύο κτηριακά συγκροτήματα εμβαδού 3.000 και 650 τ.μ. αντίστοιχα κατασκεύασε η ΣΠΕΚΟ Βροντούς, αξιοποιώντας στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ένταξη των έργων κατασκευών, αρχικά στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προϋπολογισμού 963.000 ευρώ και εσχάτως στο «Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί ένα υπερσύγχρονο μεταποιητικό κέντρο αγροεφοδίων και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης σταφυλιών και άλλων οπωροκηπευτικών, προδίδοντας προστιθέμενη αξία στο γεωργικό πλούτο του Κάμπου.

Την Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΠΕΚΟ Βροντούς, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Νάτσιο, τον Ταμία Γιώργο Παπαμάνο, το Γραμματέα Δημήτρη Γκολέμα και το Διευθυντή Γιώργο Γκουνταμάνη, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις τον Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Σάκη Καλαϊτζή, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Βροντούς Γιώτα Τζιάφα, καθώς και τους εκπροσώπους της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τάκη Τσιμήτρη και τον ειδικό της συνεργάτη Δημήτρη Ρουκά, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΠΕΚΟ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη συνεισφορά στις κατασκευές τόσο προς τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αποδοχή των προτάσεων χρηματοδότησης , «που οδήγησαν στην εκπλήρωση του οράματος των Βροντινών», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μελέτη και την επίβλεψη της κατασκευής ανέλαβε και έφερε εις πέρας, με βέλτιστα αποτελέσματα, η τεχνική εταιρία ΠΙΕΡΚΑΤ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια διείσδυσης της ΣΠΕΚΟ Βροντούς στις διαβαθμισμένες εγχώριες και διεθνείς αγορές, πάντα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος της Βροντούς και ευρύτερα της Δ.Ε. Δίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ