Μενού Κλείσιμο

«Επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια»

Πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη

Η εκστρατεία ενημέρωσης από Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ξεκινά σήμερα από την Κατερίνη

Δεκαπέντε χρόνια πριν, τέτοιες μέρες, το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας να χάνουν τη ζωή τους, πάγωσε την Ελλάδα.

Έκτοτε, ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα παρακάμπτει την Κοιλάδα των Τεμπών. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε και ο νέος ασφαλής πλέον αυτοκινητόδρομος δόθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην κυκλοφορία.

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχοντας ως στόχο την προώθηση και ανάπτυξη μιας γενικότερης παιδείας οδικής συμπεριφοράς, υλοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια».

Το πρόγραμμα δράσης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου ξεκινά σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη στην πόλη της Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου) και συνεχίζεται από την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου, 2018 στην πόλη του Αλμυρού στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τους οικείους φορείς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και τους Δήμους, προγραμματισμένες ενημερωτικές και βιωματικές «εκπαιδευτικές» συναντήσεις με μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα από τις 09:00 έως τις 13:30, αλλά και με άλλους φορείς αλλά και πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα – σε δύο τμήματα από τις 15:00 έως τις 19:00.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να «εκπαιδευτούν» βιωματικά και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση και την οδική συμπεριφορά σε έναν αυτοκινητόδρομο αλλά και για τους τρόπους ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς (πεζών, ποδηλατών αλλά και οδηγών) εντός των πόλεων και των δρόμων στους οποίους όλοι κινούμαστε στην καθημερινότητα μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ