Μενού Κλείσιμο

Έως τις 31 Αυγούστου στο πόστο του δημάρχου ο Αναστάσιος Παπαζήσης

Ανέλαβε ο νέος δήμαρχος

Στην πρώτη του απόφαση ο κ. Παπαζήσης, όρισε αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, χωρίς να προβεί σε κάποια αλλαγή προσώπων

Νέος Δήμαρχος στον Δήμο Κατερίνης για το υπόλοιπο της θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου που λήγει στις 31.08.2019, εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος στις Δημοτικές εκλογές του 2014, συνδυασμού (Πολίτες σε Δράση), Αναστάσιος Παπαζήσης. Με σχετική μάλιστα απόφαση που έλαβε χθες ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Δρ.Ιωάννης Σάββας επικυρώθηκε και επίσημα η συγκεκριμένη εκλογή.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 60 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), ο νέος δήμαρχος εξελέγη στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης από τους Δημοτικούς Συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού, με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των Συμβούλων.

Η σχετική διαδικασία κινήθηκε καθώς η θέση του Δημάρχου Κατερίνης ήταν κενή κατόπιν της υπ. αριθμ. πρωτ. 439/19.6.2019 παραίτησης του Σάββα Χιονίδη από το αξίωμα του Δημάρχου και της υπ.αριθμ. πρωτ. 4591/21.6.2019 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης περί αποδοχής της παραίτησης (ΑΔΑ: ΩΗΓΓΟΡ1Υ-Α42), κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 54 του ν.3852/2010.

Ποιος είναι ο κ. Παπαζήσης

Γεννήθηκε στον Κοκκινοπλό Λαρίσης. Μεγάλωσε στην Κατερίνη όπου τελείωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και στην συνέχεια το Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία υπηρέτησε επί 38 χρόνια την Παιδεία ως δάσκαλος σε διάφορα σχολεία. Επί 15 χρόνια υπηρέτησε ως Δ/ντης στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και στο 3ο – 8ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας και επί 6 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος». Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος επί τρεις τετραετίες με τον Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» του Σάββα Χιονίδη και υπηρέτησε την Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης ως Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κ.α.

Είναι παντρεμένος με την δασκάλα Παπαζήση- Αθανασίου Μαρία και έχουν δυο παιδιά τον Γιώργο, γιατρό – Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και την Ελεάννα, φιλόλογο- Βιβλιοθηκονόμο στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Να σημειωθεί ότι Αναστάσιος Παπαζήσης, στις πρόσφατες εκλογές για το Δήμο Κατερίνης, δεν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Οι αντιδήμαρχοι

Ο κ. Παπαζήσης, δεν προχώρησε σε αλλαγές προσώπων σε αντιδημαρχίες και εντεταλμένους συμβούλους, ανανέωνοντας επί της ουσίας την απόφαση του προκατόχου του Σάββα Χιονίδη, όσον αφορά τις αρμοδιότητες.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ