Μενού Κλείσιμο

Εόρτια συνάντηση στελεχών

Από την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στην κατάμεστη από νέους αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συναντήθηκε με νέους και ευλόγησε τη Βασιλόπιττα των Στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι και νέες που διακονούν στην τοπική Εκκλησία ως κατηχητές, στελέχη κατασκήνωσης, καθηγητές κοινωνικού φροντιστηρίου, αναγνώστες, ιερόπαιδες, καθώς και πολλοί φοιτητές και μαθητές λυκείου.

Στην εορταστική δράση συμμετείχε και πολυμελής ομάδα σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που κατάγονται από την Πιερία, καθώς επίσης και φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή σε πόλεις μακριά από την Κατερίνη και επιστρέφουν στις οικογένειές τους για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία τουΑρχιμ. π. Σωφρονίου Φάκα, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, με θέμα: «Η τρέλα να είσαι Χριστιανός». Ο ομιλητής ενθουσίασε τους νέους με τον ιδιαίτερο τρόπο που προσέγγισε και διαπραγματεύθηκε το θέμα.

Στη συνέχεια, η χορωδία αγοριών της ΓΕΧΑ Κατερίνης παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και επίκαιρα τραγούδια.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις νεοεισαχθέντων φοιτητών, περυσινών μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ή τέκνων κληρικών του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.).

Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, ο οποίος συνομίλησε με τους νέους και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά διανέμοντας τη Βασιλόπιττα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ