Μενού Κλείσιμο

Εντός χρονοδιαγράμματος

Με ταχείς ρυθμούς η ανέγερση έξι αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τα νέα έργα σχολικής στέγης συνιστούν διαχρονικά την απόλυτη προτεραιότητά μας», δηλώνει ο δήμαρχος

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιούνται από τον Δήμο Κατερίνης, οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ανέγερση ισογείου κτιρίου: έξι αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού», η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Δήμο Κατερίνης, ήδη υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκσκαφές – χωματουργικές παρεμβάσεις, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες θεμελίωσης.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τα νέα έργα σχολικής στέγης συνιστούν διαχρονικά την απόλυτη προτεραιότητά μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ όπως επισημαίνει  χαρακτηριστικά: «δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για τη μαθητική μας κοινότητα  και βελτιώνουμε την καθημερινή λειτουργία των σχολείων στο σύνολο του Δήμου».

Σημαντικό έργο σχολικής στέγης

«Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης για τον Δήμο Κατερίνης και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία του Κορινού είναι σε εξέλιξη. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε  σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις στον συντομότερο δυνατό χρόνο για τους μικρούς μαθητές της περιοχής και με την στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας, είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε» σημειώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να δοθεί προς χρήση έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ