Μενού Κλείσιμο

Εντός χρονοδιαγράμματος

 Με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις κατασκευής έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή, δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότητα εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, για την κατασκευή του έργου «Ανέγερση ισόγειου κτιρίου: έξι αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού», υποστηρίζει ο Δήμος Κατερίνης, σημειώνοντας πως «η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται»

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η τοιχοποιία στο εξωτερικό τμήμα και στο εσωτερικό του κτιρίου, τα επιχρίσματα, η κατασκευή στέγης και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Επιπλέον, υλοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης του κτιρίου και τοποθέτησης κουφωμάτων.
Σχολιάζοντας την πορεία των εργασιών, ο κ. Χιονίδης δήλωσε πως «σταθερή και διαχρονική προτεραιότητά μας συνιστά η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας και να αξιοποιούνται με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.»
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, σΣε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, ο Δήμος υλοποιεί « ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα», το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή..

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων
Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.
Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και να επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα της περιοχής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ