Μενού Κλείσιμο

Ενθουσίασε και συγκίνησε «Ο κύκλος με την κιμωλία»

 Μπρέχτ παρουσίασε το Θέατρο Πήγασος στα «Αικατερίνεια»

Να ταξιδέψουν το κοινό στο γοητευτικό – λαϊκό κοινωνικό παραμύθι του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Ο κύκλος με την κιμωλία» και να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους μεταφέροντας επί σκηνής μηνύματα και αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, ο σεβασμός και προ πάντων η αγάπη πέτυχαν οι συντελεστές του Θεάτρου «Πήγασος», στην παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο των “Αικατερινείων”.

Η σαρκαστική κωμωδία, με επίκεντρο τη δικαιοσύνη και την εξουσία συνδυασμένη με μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δικαιοσύνη του Μπρεχτ, τη δικαιοσύνη της αγάπης ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε το θερμό χειροκρότημά του. Η παράσταση με την πολυπρισματική της θεματολογία κράτησε τους θεατές σε συνεχή εγρήγορση έως το ιδιαίτερα διδακτικό επίλογο του έργου:
“Το κάθε τι πρέπει να ανήκει σ΄ εκείνον που είναι άξιος, τα παιδιά σε κείνους που με αγάπη και φροντίδα τα ανατρέφουν, τα αμάξια στους καλούς τους αμαξάδες, τα χωράφια στους καλούς τους γεωργούς που μέρα νύχτα με ιδρώτα και με μόχθο πασχίζουνε να δώσουνε γλυκούς καρπούς”.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του Θεάτρου «Πήγασος», που δίνουν καθημερινά και διαχρονικά ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Φέτος στα «Αικατερίνεια» δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Θέατρο φιλοξενώντας όλες τις θεατρικές σκηνές της πόλης μας».

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Σκηνικά κοστούμια : Βέτα Χαϊλατζίδου Προσαρμογή για παιδιά: Γιάννης Καλατζόπουλος Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου Χειρισμός φώτων-ήχου: Κώστας Παπαδόπουλος Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου
Ηθοποιοί: Άννα Γκούντα, Δανάη Αμανατίδου, Νατάσα Ιωαννίδου, Κατερίνα Παρλίτση, Όλγα Παπανάκου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ