Μενού Κλείσιμο

Εντατικοί έλεγχοι για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας – Βεβαιώθηκαν 1.400 παραβάσεις σε μια ημέρα!

Από τη Δευτέρα που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, το πρόστιμο των 150 ευρώ, βεβαιώθηκε σε 6006 παραβάτες. Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας το σύνολο των προστίμων που επιβάλλονται θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, μόνο το Σάββατο 28 Μαρτίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.400 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική, ενώ η δεύτερη Περιφέρεια σε αριθμό παραβάσεων είναι η Κεντρική Μακεδονίας με 153 (εκ των οποίων οι 87 στη Θεσσαλονίκη).

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν: 547 στην Αττική, 120 στην Κρήτη, 104 στα Ιόνια Νησιά, 87 στη Θεσσαλονίκη, 72 στη Στερεά Ελλάδα, 71 στη Δυτική Ελλάδα, 66 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στην Πελοπόννησο, 62 στη Θεσσαλία, 60 στην Ήπειρο, 54 στο Νότιο Αιγαίο, 50 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 23 στο Βόρειο Αιγαίο και 19 στη Δυτική Μακεδονία.

Να σημειωθεί πως από την έναρξη του μέτρου (Δευτέρα 23 Μαρτίου), έχουν βεβαιωθεί 6.606 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα, ως ακολούθως: τρεις στην Αττική και από μία σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Από την έναρξη του μέτρου (Πέμπτη 12 Μαρτίου) έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 286 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 296 άτομα.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», καταλήγει η σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ