Μενού Κλείσιμο

Ένταση, προπηλακισμοί και… διακοπή!

Εικόνες ντροπής στην Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου

Επεισοδιακή ήταν η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης το Σάββατο το απόγευμα, η οποία τελικά δεν έγινε λόγω «εντάσεων» που δημιουργήθηκαν από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Από νωρίς έξω από το χώρο της Γ.Σ. συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία ήταν αποφασισμένα να αντιδράσουν στη μη συμμετοχή του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» στη Συνέλευση. Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοπορίας» είχαν αποκλειστεί από τη συνέλευση, αφού το Εργατικό Κέντρο έκρινε ότι δεν πληρούνται οι καταστατικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή εκπροσώπων του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, να ξεκινήσουν οι προπηλακισμοί, όπου μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου ήρθαν στα χέρια και αφού τραυματίστηκε και ένα άτομο κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα υποβάλλοντας μηνύσεις.

«Τραμπούκικη επίθεση» κατά του προέδρου και συνέδρων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ) καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέλη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας αφού προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά συναδέλφων τους, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου». Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις – μέλη μας, και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το κίνημα, να προσβάλλουν – υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για κόλπα του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος και καταλήγει: «Να είναι σίγουροι ότι η Συνομοσπονδία και οι δημοκρατικές δυνάμεις που συνθέτουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα επιτρέψουν σε καμία ακραία συμπεριφορά, σε καμία αντιδημοκρατική διαδικασία ν’ ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας στη δική της ανακοίνωση, επουδενί δέχεται τα όσα υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας πως «τέτοιες λυσσαλέες επιθέσεις ατσαλώνουν το ταξικό κίνημα και τους αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη, ώστε να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.»

Το ΠΑΜΕ, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το επεισόδιο, αναφέρει πως το Σάββατο το απόγευμα επιδίωξαν (το Ε.Κ.Κ.) να κάνουν ξανά ένα τέτοιο νόθο συνέδριο. Είχαν κλειδωμένες τις πόρτες εισόδου και ανακοίνωσαν ότι θα νομιμοποιήσουν μόνο όσους αντιπροσώπους θέλουν αυτοί.

Μετά την αποφασιστική και μαζική απάντηση των εργαζομένων της πόλης μας εξελίχθηκε ένα σόου λιποθυμίας ενός αντιπροσώπου τους. Και εκεί όμως αρνήθηκαν ακόμη και την εθελοντική προσφορά συναδέλφου γιατρού να τον εξετάσει επί τόπου (γιατί άραγε!).

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυτή την παρωδία, επιστράτευσαν τις μηνύσεις με την προσφυγή στην αστυνομία.

Η υπόθεση κατέληξε με τον τραγέλαφο των 16 προσωπικών μηνύσεων, μεταξύ αυτών ενός μέλους της Διοίκησης της ΓΣΣΕ, ακόμη και τη δικηγόρο του ΣΙΥΝΠ, η οποία κλήθηκε και ήταν παρούσα στα γεγονότα για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που απειλούνταν με μηνύσεις.

Το σκηνικό αυτό ολοκληρώνεται τα ξημερώματα (για να μην ξεχνάμε ποιος κινεί τα νήματα) με την ανακοίνωση της ΓΣΣΕ – Καραγεωργόπουλος περί “τραμπουκισμών”, “ακραίων και βίαιων καταστάσεων” και “ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις (sic) θα υπερασπίσουν τη δημοκρατική συνεννόηση και συμπόρευση των δυνάμεων της εργασίας”’, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «τέτοιες λυσσαλέες επιθέσεις ατσαλώνουν το ταξικό κίνημα, τους αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη, ώστε να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα» και καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέα και νέο της περιοχής να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, «να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες και να συμμετέχει μαζικά στα σωματεία, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελός τους.»

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο-αντιπρόσωπο στο συνέδριο που σέβεται τον εαυτό του, που αντιλαμβάνεται τις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης και της πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, να μη συναινέσει στη νέα προσπάθεια που θα γίνει τις επόμενες ημέρες για ένα νόθο συνέδριο. Δηλώνουμε ότι πάλι θα μας βρουν μπροστά τους. Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε να γίνει ένα συνέδριο ανοιχτό στους εργάτες.

Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι την νοθεία του εργοδοτικού συνδικαλισμού», καταλήγει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ