Μενού Κλείσιμο

Ενημερωτική εκδήλωση για τις ρυθμίσεις οφειλών διοργάνωσε το ΕΒΕ Πιερίας

«Έχουν γίνει πολλά, χρειάζονται περισσότερα»

 

«Έχουν γίνει προσπάθειες αλλά χρειάζονται ακόμα πιο ουσιαστικές αποφάσεις για να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα των χρεών γιατί ισχυρή οικονομία σημαίνει ισχυρές επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

 

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα: «Προστασία Κύριας Κατοικίας – Ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών & Φυσικών Προσώπων».

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων αίτημα όλων των Επιμελητήριων και του Επιμελητηρίου Πιερίας, τόνισε ότι σήμερα μοναδική λύση για τις ρυθμίσεις χρεών Δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Εστίασε στο νομοθετικό πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, στις βελτιώσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και την παράταση του ευνοϊκού αυτού εργαλείου μέχρι τα τέλη Απριλίου για την ρύθμιση,  καθώς και στην ενημέρωση για τα κόκκινα δάνεια, τις Τράπεζες και τα funds.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους παρευρισκομένους  εξετάζοντας διάφορες περιπτώσεις, απάντησε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δόθηκαν οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν η βουλευτής Πιερίας κα. Μπέττυ Σκούφα, ο βουλευτής Πιερίας κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου και ο κ. Ιωάννης Ρουκάς, Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας επιχειρηματίες, νομικοί, οικονομολόγοι και ιδιώτες.

Στο τέλος της ενημερωτικής ημερίδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε τον κ. Φώτη Κουρμούση για την αποδοχή της πρόσκλησης και την ενημέρωση που παρέχει στους ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρηματίες καθώς είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτεται το Επιμελητήριο Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ