Μενού Κλείσιμο

Ενημερωτικές επισκέψεις της Ποδηλατικής Από-Δρασης στα σχολεία: Ποδηλατώ με ασφάλεια

Σκοπός του προγράμματος, η καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής παιδείας στους μαθητές, εστιάζοντας στην ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου στην πόλη

 

Ο Τομέας Παιδείας της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας συνεχίζει τις επισκέψεις στα σχολεία του Νομού Πιερίας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής: «Ποδηλατώ με ασφάλεια».

 

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης με θέμα «Το ποδήλατο κάνει καλό στην υγεία και στο περιβάλλον» στο οποίο εργάζονται οι μαθητές.

Στους μαθητές έγινε αναφορά των σημαντικών κανόνων του ΚΟΚ που αφορούν το ποδήλατο, δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή ποδηλασία μέσα στην πόλη και στο τέλος ακολούθησε συζήτηση για τα οφέλη από την ποδηλασία για την υγεία και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής: «Ποδηλατώ με ασφάλεια» παρουσιάζεται για 10η συνεχή χρονιά σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Νόμου μας. Έχει εκπονηθεί από μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με άλλους φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής παιδείας στους μαθητές, εστιάζοντας στην ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου στην πόλη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.