Μενού Κλείσιμο

 Ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το De Minimis στα καπνά Κατερίνης και τον Μπασμά

Δίκαιο το αίτημα των καπνοπαραγωγών

Να πληρώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους καπνοπαραγωγούς από το πρόγραμμα de minimis, ζητά το Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σημειώνοντας πως όλες οι απαραίτητες ενέργειες είχαν γίνει από τους τρεις βουλευτές Πιερίας του κόμματος, πριν τις εκλογές του Ιουνίου.

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα, υπάρχει αδιάθετο ποσό περίπου 69 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να καταβάλει τα απαιτούμενα ποσά, λόγω της προκήρυξης των εκλογών

Αναλυτικά αναφέρει: «Το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας μαζί με τους 3 βουλευτές του Νομού, σε συνεργασία με συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών είχε πετύχει την ένταξη της ποικιλίας καπνού Κατερίνης αλλά και του Μπασμά στο de minimis.

Η ένταξή τους είχε επικυρωθεί και από τον τότε Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη και ανακοινώθηκε και στην συγκέντρωση-ενημέρωση με αγρότες  που έγινε τον Μάιο στην Κατερίνη.

Ο ΕΛΓΑ μάλιστα είχε αποστείλει και έκθεση τον Ιούνιο στο Υπουργείο όπου επιβεβαίωνε ότι οι ζημίες στα καπνά ήταν μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του  και νομιμοποιούσε την καταβολή αποζημίωσης ποσού περίπου 2,7 εκ.ευρώ.

Το Υπουργείο προώθησε το αίτημα χρηματοδότησης στον Υπουργό Οικονομικών για εκταμίευση του ποσού, το οποίο όμως λόγω της προκήρυξης των εκλογών δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Επειδή λοιπόν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει αδιάθετο ποσό περίπου 69 εκατομμυρίων, από τα συνολικά 159 εκατομμύρια που αφορούσαν  το πρόγραμμα de minimis, ζητάμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να πληρώσει τους καπνοπαραγωγούς ώστε να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημά τους το οποίο για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ