Μενού Κλείσιμο

Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

«Η Κυριακή είναι του Κυρίου»

 

Ο Μητροπολίτης εκφράζει την ευχή να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας «για να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της ημέρας της Κυριακής»

 

Προβάλλοντας Θεολογικά κριτήρια η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλάταμώνος τάσσεται ενάντια στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Ουσιαστικά η Μητρόπολη ευθυγραμμίζεται πλήρως με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία στο παρελθόν έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο μέτρο, σημειώνοντας πως η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο.

 

Με αφορμή λοιπόν, τη λειτουργία πολυκαταστήματος γνωστής αλυσίδας στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «εμμένει για την αργία της Κυριακής σύμφωνα και με την τοποθέτηση που είχε κάνει παλαιότερα για το θέμα και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει, «η ημέρα της Κυριακής είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο. Η θέση της Εκκλησίας είναι η Κυριακή να παραμείνει αργία ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους χριστιανούς να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και παράλληλα να τους παρέχεται η δυνατότητα να αναπαύονται από τον κόπο της εβδομάδος και να προετοιμάζονται και να προγραμματίζουν τα όποια σχέδιά τους για την επόμενη που ξεκινά.  Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την πνευματική τους ενίσχυση, την οικογενειακή τους ενότητα, τη σωματική τους ανακούφιση.»

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος «εκφράζει την ευχή να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας, των χριστιανών, των εμπορικών συλλόγων και σχεδόν όλων των φορέων του εμπορίου» για να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της ημέρας της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση (και) της Μητρόπολης έρχεται να προστεθεί στη σειρά των αντιδράσεων τοπικών φορέων της Πιερίας (είτε του Εργατικού Κέντρου, είτε του Εμπορικού Συλλόγου) οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως ουσιαστικά επιχειρεί να «εισάγει» στην περιοχή μας, πολυκατάστημα μεγάλης αλυσιδας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ