Μενού Κλείσιμο

Ένα σχολείο χρώματα!

Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Κορινού

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής ενός προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών

 

Με κεντρικό μήνυμα “LIVE YOUR LIFE!” ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία σε τμήμα του εξωτερικού τοίχου του περίβολου στο Γυμνάσιο και ΓΕ.Λ. Κορινού.

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια πιλοτικής εφαρμογής στον Κορινό Πιερίας ενός προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών με στόχο την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη στην περιφέρεια. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η εικαστικός κα Γεωργία Μπούκλα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών και την υποστήριξη του ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης καθώς και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Οι καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν ήταν οι ισπανοί Naza del Rosal και Juan Rico, οι οποίοι δουλεύουν μαζί με το όνομα “OLLIEMOONSTA”. Σε συνεργασία με τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων κ. Πούτη Ιωάννη και κ. Βουλγαρίδη Ευλάμπιο καθώς και την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κα Κατερίνα Τσιγκάνου ορίστηκε η ομάδα μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Κορινού, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους δύο καλλιτέχνες και δημιούργησαν την εξαιρετικά καλαίσθητη τοιχογραφία που κοσμεί το σχολικό μας συγκρότημα. Προηγήθηκε το θεωρητικό μέρος του προγράμματος με την παρακολούθηση από τους μαθητές ενός εργαστηρίου “Street Art” με θέμα την τεχνική του σχεδιασμού και της μεταφοράς της εικόνας σε μεγάλη επιφάνεια και ακολούθησε το στάδιο της εφαρμογής στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που είχαν την τύχη να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα ήταν από το Γυμνάσιο οι Βαγγέλης Αϊδονίδης, Δημήτρης Ακπορέχα, Φρόσω Δουρουκλάκη, Γιάννης Ζουκάν, Δημήτρης Ζουκάν, Φελίτσια Ζουκάν, Μαρία Όλγα Ιωαννίδου, Βερόνικα Παναγιωτίδη, Θωμάς Σταυρόπουλος και από το ΓΕ.Λ. η Κωνσταντίνα Ιορδανοπούλου και η Έλλη Τζεβελέκη.

Οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολικών μονάδων του συγκροτήματος συγχαίρουν θερμά την κ. Γεωργία Μπούκλα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, τους ισπανούς καλλιτέχνες για την αξιόλογη δουλειά τους και τους ταλαντούχους μαθητές και μαθήτριες μας οι οποίοι απέδειξαν ότι στα περιφερειακά σχολεία υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ξετυλίξουν τις ικανότητές τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ