Μενού Κλείσιμο

Ένα πρόγραμμα για μαθητές Β’ Γυμνασίου, από το Κέντρο Πρόληψης «Άτρακτος»

Αλκοόλ και τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «Άτρακτος»  διοργανώνει για ενδέκατη φορά βάσει του επιστημονικού σχεδιασμού του τη δράση με τίτλο: «Αλκοόλ και Τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες».

 

Πρόκειται για μία παρέμβαση σύμφωνη με τη φιλοσοφία του Κ.Π. «Άτρακτος» βάσει της οποίας, το σχολείο προσφέρεται για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό παιδιών και τη δυνατότητα ενίσχυσης των προστατευτικών παραγόντων αλλά και αποδυνάμωσης των ανάλογων παραγόντων κινδύνου.

Η πρώτη εφαρμογή της έλαβε χώρα την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-2009 και έκτοτε σε κάθε ακαδημαϊκό έτος συμμετείχε η πλειοψηφία των γυμνασίων του νομού, καθώς οι Διευθυντές των γυμνασίων το ζητούσαν με ενδιαφέρον και το περιέβαλαν με εμπιστοσύνη.

Για το σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης με τίτλο: «Αλκοόλ και Τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες» για κάθε τρέχουσα σχολική χρονιά το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» βασίζεται στα επικαιροποιημένα κάθε φορά ερευνητικά στοιχεία της Πανελλήνιας Έρευνας στο Μαθητικό Πληθυσμό για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Εξαρτητικές Συμπεριφορές “ ESPAD, ΕΠΙΨΥ με πιο πρόσφατα εκείνα του 2015.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ