Μενού Κλείσιμο

Ένα μεγάλο… Bravo

Τρία σχολεία της Πιερίας Πρεσβευτές των Παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης!

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού, το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου «Γ. Σεφέρης» και το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου εντάχθηκαν στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων: in action SDGs School Club

Με το ρεκόρ των 738 συμμετοχών, όπου μαθητές από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατέγραψαν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και με περισσότερους από 32.000 ενεργούς πολίτες που «άκουσαν» τα μηνύματα των παιδιών μας, ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, Bravo Schools 2019!

Η Πρόεδρος του QualityNet Foundation, κα Χρυσούλα Εξάρχου, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τα σχολεία της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία είχαν μια δυναμική παρουσία στο θεσμό και τα οποία εντάχθηκαν στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων: in action SDGs School Club ως Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και ευχαριστούμε όλη την τοπική κοινωνία, καθώς και τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξη των συμμετοχών των μαθητών και της προσπάθειας που όλοι μαζί καταβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο! Ο κοινός σκοπός μας ενώνει!».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε στο Bravo Schools 2019 από τα σχολεία:

10o Νηπιαγωγείο, 10ο Δημοτικό Σχολείο, 11o Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 13o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου, 2o Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, 2o Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, 2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων, 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 5o Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελίου Θεσσαλονίκης, 7o Νηπιαγωγείο Σερρών, Δημοτικό Σχολείο Αξού, Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Σχολείο Αδένδρου, Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας,, Δημοτικό Σχολείο Νέας Μεσημβρίας, Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης, Κερκίνης Σερρών, Νηπιαγωγείο Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 3o ΓΕΛ Ευόσμου, Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών, Γυμνάσιο Μακρυγιάλου Πιερίας, Γυμνάσιο Πευκοχωρίου, ΕΕΕΕΚ Νάουσας, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, Θεσσαλονίκη, Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου.

Το Bravo Schools αποτελεί μέρος του θεσμού BRAVO, του μεγαλύτερου θεσμού διαλόγου και ανάδειξης για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας . Συνδέεται με πρωτοβουλία in action for a better world – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο που διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα European Sustainability Awards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ σε εθνικό επίπεδο. Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Bravo Schools – in action for a better world

Η πρωτοβουλία Bravo Schools – in action for a better world, Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την υιοθέτηση της Agenda 2030, αποσκοπώντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο, αυτών που θα φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη μας: τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας αναπτύσσει δράσεις συνεργασίας & παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ.

Αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation σε συνεργασία με διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Οργανισμός QualityNet Foundation

Το QualityΝet Foundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εξειδικευμένου στην Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή,

Αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα διαλόγου και δικτύωσης μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρύ κοινού,

Δημιουργεί μεθοδολογίες και εργαλεία που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη μετάβαση τους σε ένα μοντέλο υπεύθυνης λειτουργίας και

Δραστηριοποιείτε στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης, έχοντας εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 1.200.000 μαθητές καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες 13 περιφερειών και περισσοτέρων από 4.500 εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ