Μενού Κλείσιμο

Ένα «καράβι» μηνύματα!

Το δικό τους καράβι δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι του ΣΔΕ περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, που λειτουργούν ως αφορμή συνεργασίας και δημιουργικότητας, ως πηγή χαράς και ευαισθητοποίησης όλων. Μια τέτοια δραστηριότητα στο πλαίσιο του Αισθητικού-Πολιτισμικού Γραμματισμού ήταν η δημιουργία καραβιού με υλικά ανακύκλωσης από εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, ιδιαίτερα τους Ι.Ποιμενίδη και Ν.Πατσιογιάννη με το συντονισμό της εκπαιδεύτριας Ι.Σκαρβελάκη.

Η κατασκευή του, από τη μια, ανέδειξε τα ιδιαίτερα ταλέντα των δημιουργών του: ο βασικός σκελετός γεννήθηκε μέσα από την συνεργασία τους, το σχέδιο του μεταλλικού πλαισίου το έφτιαξε ο Ι. Ποιμενίδης, ενώ το τροποποίησε και το υλοποίησε ο Ν. Πατσιογιάννης. Ακολούθησε η συλλογή από όλους τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες εκατοντάδων κουτιών αλουμινίου και πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία, αφού συμπιέστηκαν και τρυπήθηκαν, τοποθετήθηκαν στο καράβι με σύρμα.
Από την άλλη, την στις 2 Ιουνίου, οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να χαρούν το γεμάτο συμβολισμούς, αναπαραστάσεις και «αναμνήσεις» αποτέλεσμα στο χώρο του πάρκου, παράλληλα με την εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης για την «Ανακύκλωση κομπόστ 2017». Εκεί οι δημιουργοί του με την εκπαιδευτικό κ.Ι.Σκαρβελάκη πρόθυμα εξηγούσαν τα «μυστικά» όλου του εγχειρήματος και όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να συμβάλουν στο τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι, πέρασαν το μήνυμα ότι με μεράκι, φαντασία και αγάπη μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σχεδόν με το «τίποτα» όμορφα και εμπνευσμένα πράγματα, που μιλούν και αγγίζουν όλους τους ανθρώπους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ