Μενού Κλείσιμο

Ένα αντάμωμα αφιερωμένο στην Κατήχηση των Νέων

Όλα έτοιμα για το Αντάμωμα των Απανταχού Δημοτών Δίου

Για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δίου Πιερίας, πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη  και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, το παραδοσιακό έθιμο του Ανταμώματος των απανταχού δημοτών του Δίου της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας.

Το φετινό αντάμωμα είναι αφιερωμένο αλλά και τιμά τους αποφοίτους των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας της τελευταίας τριακονταετίας, χρονική περίοδος που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών διακονίας τους Πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη, ως εφημερίου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Δίου.

Τελείται με την ευλογία και υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ναού θα αναβιώσει το έθιμο του ανταμώματος των διαμενόντων στο Δίον με τους απανταχού δημότες, όπως πάντα με τον παραδοσιακό και πατροπαράδοτο τρόπο.

Στην έκκλησή-πρόσκληση του προς όλους τους κατοίκους του Δίου, αλλά και τους Πιεριείς και όχι μόνο, ο πατέρας Δημήτριος, επισημαίνει:

 «Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί. Με τη Θεία Χάρη και Ευλογία διανύουμε ήδη την τρίτη δεκαετία από την αναβίωση του παραδοσιακού μας εθίμου, του ανταμώματος των διαμενόντων με τους καταγόμενους από το Δίον αδελφούς μας.

 Ένα έθιμο που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και το αναβιώνουμε στον ίδιο λατρευτικό χώρο-τότε Ιερό Μονύδριον- και σήμερα Ιερός Ναός της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.

 Το 23ο Αντάμωμα μας το αφιερώνουμε στις νέες και τους νέους των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας μας, για την ξεχωριστή σπουδή και εξέχουσα δραστηριότητα τους, τόσο στο Χριστιανικό τους φρόνημα όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ