Μενού Κλείσιμο

Εν τη ενώσει η ισχύς!

Ομόφωνα παρά… μια ψήφο η συγχώνευση της Τράπεζας Πιερίας με την Τράπεζα Σερρών

Με τη συγχώνευση εξασφαλίζεται η δυναμική ανάπτυξη της νέας Τράπεζας (Κεντρικής Μακεδονίας) και γίνεται πιο «ελκυστική» στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την απόφαση των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας να συγχωνευθεί με την αντίστοιχη των Σερρών δημιουργώντας την Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την επιβίωση του ιδρύματος, αλλά κυρίως τη δυναμική ανάπτυξη (και) των δύο Τραπεζών που πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους και ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία την παρουσία τους στην τραπεζική αγορά.

Την απόφαση έλαβε η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ιδρύεται μια νέα Συνεταιριστική σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας. Το νέο σχήμα, θα επιχειρήσει να κάνει ένα σημαντικό βήμα ιδρύοντας καταστήματα (εκτός από τα υπάρχοντα σε Σέρρες και Κατερίνη) στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, Νίκος Μηλιώτης, όλες οι διαδικασίες μέχρι και την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τελούν υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το θέμα εισηγήθηκε ο κ. Μηλιώτης, αλλά και ο Σύμβουλος Ανάπτυξης του νέου σχήματος, Πάρις Κοκορότσικος.

Και οι δύο, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια αναγκαιότητα, υποστηρίζοντας, πως στο όχι μακρινό μέλλον ενδεχομένως, να  μην είναι βιώσιμα τα μικρά σχήματα Τραπεζών.

Επιπλέον, η συνένωση των δύο Τραπεζών και η δημιουργία μιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για προσέλκυση νέων κεφαλαίων από Στρατηγικούς Επενδυτές, αλλά όχι μόνο. Θα είναι δηλαδή μια ευκαιρία για δυναμική ανάπτυξη η οποία θα ωφελήσει τα μέγιστα τους Μετόχους – Μέλη αλλά και θα συνεισφέρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις στην Τοπική Ανάπτυξη.

Με το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις ενώ οι εισηγητές απάντησαν στα θέματα που έθεταν οι Μέτοχοι. Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία, όπου όλοι οι μέτοχοι ψήφισαν θετικά, «πλην ενός».

Αμέσως μετά, έγιναν η ανάγνωση της αιτιολογικής έκθεσης αλλά και η ανάγνωση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης, από τον νομικό σύμβουλο Γιώργο Μπαλάτο.

Η Γενική Συνέλευση, της οποίας πρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Στέργιος Φαρμάκης, εξιουδότησε το ΔΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης.

Στη συνέλευση των μετόχων παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, οι οποίοι κατέθεσαν και τις δικές τους απόψεις.

Η Σοφία Μαυρίδου, διαβεβαίωσε ότι αρωγός στη νέα Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά του ο Ανέστης Μυστρίδης σημείωσε πως η απόφαση που είναι αναγκαίο να ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση πρέπει να ληφθεί με γνώμονα, αρχικά, την επιβίωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας και στη συνέχεια την ανάπτυξή της.

Παρόντες μεταξύ πολλών συνεταίρων ήταν εκ των υπολοίπων μελών τού Δ.Σ. τής Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Τσιαλός, ο Ταμίας Γεώργιος Μελετλίδης, τα Εκτελεστικά Μέλη Νικόλαος Χουσουρίδης και Μαρίνος Αγγλέζης καθώς και τα Μέλη Αριστείδης Νίκας, Βασίλειος Ιωαννίδης και Γεώργιος Σαμαράς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ