Μενού Κλείσιμο

Εν αναμονή της… χρηματοδότησης

Σε εξέλιξη οι ενέργειες της Π.Ε. Πιερίας για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ολοκλήρωσε το τεχνικό δελτίο έργων (προϋπολογισμού 11.630.398 ευρώ) και πλέον περιμένει την (εγκεκριμένη) χρηματοδότηση

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, που υπέστη η Πιερία από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, συνέταξε και υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έγκριση τεκμηριωμένο τεχνικό δελτίο με τις απαιτούμενες σωστικές ενέργειες, συνολικού προϋπολογισμού 11.630.398,72 ευρώ.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των ζημιών στο συντομότερο χρόνο, η θωράκιση της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Πιερίας», αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, «είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα» για την αποκατάσταση των καταστροφών και διοικητικά έτοιμη να υποστηρίξει την υλοποίηση των σωστικών ενεργειών, με τους αντίστοιχους πόρους και μέσα, άμεσα με την έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με τις υπηρεσίες της και την αγαστή συνεργασία με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και Δήμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχει προχωρήσει σε σωστικές ενέργειες, με πρωταρχικό μέλημα την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών.»

Πλέον περιμένει το «πράσινο φως» για την εγκεκριμένη χρηματοδότηση των έργων που εντάσσονται στο τεχνικό δελτίο με τίτλο «Αποκαταστάσει καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς» η οποία «υποβλήθηκε ως Πρωτογενές Αίτημα Χρηματοδότησης» από τα μέσα Μαΐου 2018.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ