Μενού Κλείσιμο

Eμβολιασμός, το πιο ασφαλές προληπτικό μέτρο έναντι των ασθενειών

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι επιστήμονες για την επανεμφάνισης ασθενειών που είχαν ξεχαστεί, όπως η ιλαρά, ερυθρά παρωτίτιδα, και πολιομυελίτιδα, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για τους παιδικούς εμβολιασμούς που οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Απευθυνόμενοι στο προσωπικό των δημοτικών δομών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, υπογράμμισαν ότι όσα παιδιά δεν εμβολιάζονται είναι αντιμέτωπα με αυτά τα νοσήματα, ενώ απηύθυναν έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Επισήμαναν ακόμη ότι τα εμβόλια σώζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδικές ζωές, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο, και πιο ασφαλές προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων, άνοιξε από το Δήμο Σερρών συνεχίστηκε στην Κατερίνη και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έκλεισε με κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι παιδίατροι Ευαγγελία Φαρίνη, Κώστας Χατζηδάκης και Νίκος Καρανταγλής, οι οποίοι εκτός από την επισήμανση ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι αναγκαίοι, ενημέρωσαν του γονείς, ειδικά τους ανασφάλιστους γονείς, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το κόστος των εμβολίων, ότι μπορούν να γίνουν εντελώς δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες δομές, καθώς τα περισσότερα εντάσσονται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Την Ενημερωτική Ημερίδα  στο Δήμο Θεσσαλονίκης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Τις ενημερωτικές συναντήσεις, στήριξε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω”.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ