Μενού Κλείσιμο

Εμβολιασμοί: «Ρεκόρ κίνησης» στην πλατφόρμα – Τουλάχιστον 190.000 ραντεβού για τρίτη δόση

Για «ρεκόρ κίνησης» στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, εχθές το βράδυ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 190.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την τρίτη δόση έχουν κλειστεί μέχρι τώρα από πολίτες.

«Χθες το βράδυ είχαμε ρεκόρ κίνησης στην πλατφόρμα, ανοίξαμε 2,2 εκατομμύρια σχεδόν νέους δικαιούχους στο σύστημα. Είμαστε ευχαριστημένοι που η πλατφόρμα άντεξε και όλοι όσοι θέλανε βρήκαν ραντεβού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τα ραντεβού προηγούνται όσοι κλείνουν την πρώτη δόση.

«Θα κρατάμε πάντα ραντεβού έτσι ώστε κάποιος που θέλει να κλείσει πρώτη δόση να μπορεί να βρίσκει πολύ γρήγορα, εντός των επόμενων 24ωρων», τόνισε.

 

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε χθες ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, τόνισε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Σε περίπου μία εβδομάδα με δέκα ημέρες θα μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον, είπε ο γενικός γραμματέας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.