Μενού Κλείσιμο

Εμπαίζει και κοροϊδεύει τους γονείς της Κατερίνης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την (ανύπαρκτη) Ένωση Γονέων Κατερίνης

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος “τραγική” τη λειτουργία της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης, αλλά για να υπάρξει χαρακτηρισμός προϋπόθεση είναι να υπάρχει και “λειτουργία”. Στην προκειμένη περίπτωση η Ένωση Γονέων είναι ανύπαρκτη, δεν λειτουργεί, δεν παρεμβαίνει και είναι σε πλήρη αφασία ακόμη και στα πιο σοβαρά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος, που ακόμη και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, “αναγκάστηκε” με ανακοίνωσή της, να καταγγείλει το προεδρείο της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, ζητώντας να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των γονέων της Κατερίνης

Εκεί όμως που διαπρέπει η Ένωση, είναι στο να απαξιώνει το γονεϊκό κίνημα, στο να έχει αποκόψει κάθε δεσμό με τα συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων και στο να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, “λειτουργώντας” αντικαταστατικά! Είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με μαρτυρίες ακόμη και μελών, του ΔΣ της, η πρόεδρος της, Μαρία Σατραζέμη, δεν απαντά ούτε καν στις δικές τους τηλεφωνικές κλήσεις, αγνοώντας τους επιδεικτικά.

Ωστόσο, η Ένωση συμμετέχει σε σημαντικά θεσμικά όργανα και του Δήμου Κατερίνης και η εκπρόσωπός της ψηφίζει για θέματα που άπτονται θεμάτων υποδομών και χρηματοδοτήσεων στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου. Αυτό το κεφάλαιο όμως είναι άλλο και σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο ενός πιο ολοκληρωμένου ρεπορτάζ (αν καταστεί κάποια στιγμή δυνατόν να σηκώσει το τηλέφωνο η πρόεδρος της Ένωσης).

Η τακτική του προεδρείου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Κατερίνης να απαξιώσει το σύνολο των γονέων προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας! Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ότι ενώ το (υποτίθεται απερχόμενο) ΔΣ είχε ορίσει Γενική Συνέλευση (την περασμένη Τετάρτη στην Εκάβη), όχι μόνο δεν φρόντισε να “κλείσει” την αίθουσα, αλλά κανένα μέλος από το προεδρείο δεν εμφανίστηκε, προκαλώντας την αγανάκτηση δεκάδων γονεών-μελών της Ένωσης που απλά “χαιρέτησαν” την πόρτα της Εκάβης. Εννοείται πως η Γενική Συνέλευση δεν έγινε ποτέ, προφανώς επειδή δεν επιθυμεί το προεδρείο της (στην παρούσα φάση) να διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, όπως ρητά προβλέπει το καταστατικό της!

Η καταγγελία

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, στην καταγγελία της, αναφέρει: “Την Δευτέρα 15-03-2019, ορίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης, ως ημερομηνία Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης η 27η Μαρτίου 2019, ώρα 18:00 στην Εκάβη. Με αυθαίρετο τρόπο, ο οποίος καταγγέλθηκε μάλιστα και δημόσια από μέλη του ΔΣ, αλλά και απλούς αντιπροσώπους, η ημερομηνία τροποποιήθηκε δίχως απόφαση του Δ.Σ. και  ορίστηκε η 03η Απριλίου 2019, την ίδια ώρα.  Η ειδοποίηση για την παραπάνω αλλαγή ημερομηνίας, έγινε μέσω sms από το κινητό τηλέφωνο της γραμματέως, στις 22-03-19.

Παρόλη την απαράδεκτη συμπεριφορά του προεδρείου της Ένωσης, τακτικά και μη, μέλη της Ένωσης, βρεθήκαν στον καθορισμένο από την γραμματέα, χώρο και ώρα . Παρόντες από το ΔΣ της Ένωσης ήταν μόνο τα μέλη Ανανιάδης Σταύρος και Δημήτριος Μεταξιώτης, ενώ η πρόεδρος Σατραζέμη Μαρία, ο αντιπρόεδρος Καλλιφατίδης Αντώνιος, η γραμματέας Λορεντάνα Εμπετιούκ, η ταμίας Πογιαρίδου Μαρία και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. δεν προσήλθαν, ούτε ενημέρωσαν για την απουσία τους.

Επειδή η θητεία της Ένωσης έχει τελειώσει βάσει του Άρθρου 51 του Ν.4415/2016 στις 31-03-19 και λόγω ότι η απερχόμενη διοίκηση της, αυθαίρετα, παράνομα και αντικαταστατικά δεν συγκαλεί την γενική συνέλευση των αντιπροσώπων, όπως ορίζει ο Νόμος, το Καταστατικό, αλλά και η από 15-03-19 ομόφωνη του Δ.Σ. της Ένωσης:

Καλούμε

Όλους τους γονείς οι οποίοι, είτε είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονέων, είτε είναι μέλη  διοικητικών συμβουλίων συλλόγων γονέων, είτε είναι απλοί γονείς, να παραβρεθούν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, την Δευτέρα 08-04-19 και ώρα 18:30, για την εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης και να πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία του προεδρείου της Ένωσης σε όλους τους γονείς και τους μαθητές που αυτοί εκπροσωπούν.

Για τον λόγο ότι η Ένωση Γονέων εκλέγει αντιπροσώπους στις 15μελής σχολικές επιτροπές του Δήμου Κατερίνης (Α-Β/βάθμιας Εκπαίδευσης), καθώς και την ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) ,τα παραπάνω κοινοποιούνται για γνώση ή και  ενέργειες που πιθανόν να χρειάζονται να προβούν οι διοικήσεις των παραπάνω φορέων του Δήμου Κατερίνης.”

Β.Ζ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ