Μενού Κλείσιμο

Ελλάδα – Κορονοϊός: Στα 228 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 38, ενώ συνολικά στη χώρα μας εντοπίζονται 228 κρούσματα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα

Τα στοιχεία

Από τα 228 κρούσματα, τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενείς, οι 5 είναι διασωληνομένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τέλος,συνέστησε ψυχραιμία «και όχι πανικό» και κυρίως να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο ιός θα πλήξει κυρίως τα άτομα άνω των 70 ετών, αλλά θα πληγούν και νέοι. Ιδιαίτερη προσοχή δε, συνέστησε ώστε να μην παρατηρηθούν «εικόνες συνωστισμού» όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ, καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ