Μενού Κλείσιμο

Έλλαδα – Κορονοϊός: Όλα δείχνουν καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Ένα ακόμη μέτρο, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και αυτό δεν είναι άλλο από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Σ’ αυτήν την πληροφορία «συγκλίνουν» όλα τα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων και με δεδομένο πως μόλις χθες ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε για μια ακόμη φορά πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Οι ουρές στα διόδια, οι συνωστισμοί σε παραλίες και εξοχικά, η επιμονή των ηλικιωμένων να επιλέγουν πάρκα και πλατείες για να περνάνε τον χρόνο τους, δείχνει ότι μια σημαντική ημερίδα συμπολιτών μας, δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και επιμένουν να ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, αλλά και του συνόλου.

Το τι θα κάνει η κυβέρνηση και το εάν τελικά εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα γίνει γνωστό ίσως μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ή τη Δευτέρα. Ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο «μερικής απαγόρευσης» που θα αφορά μόνο τις ευπαθείς ομάδες και κυρίως εκείνη των ηλικιωμένων.

Σε περίπτωση καθολικής απαγόρευσης οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για:

-Μετακινήσεις από το σπίτι στον χώρο εργασίας, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία.

-Μετακινήσεις για ψώνια πρώτης ανάγκης από το σούπερ μάρκετ (μία φορά την ημέρα).

-Μετακινήσεις από και προς νοσοκομεία, εάν παραστεί ανάγκη υποβολής σε ιατρικές εξετάσεις ή νοσηλείας.

-Μετακινήσεις για θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη βοήθειας ανθρώπων (για παράδειγμα ηλικιωμένων) που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται βοήθεια για να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες.

-Μετακινήσεις σε κοντινή απόσταση από το σπίτι για ατομική αθλητική άσκηση ή για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς. Επίσης, από τον κανόνα θα εξαιρούνται όλοι οι πολίτες που εργάζονται σε υπηρεσίες των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ