Μενού Κλείσιμο

Ελλάδα – Κορονοϊός: Εν αναμονή της απόφασης της Ιεραρχίας

«Σε ορισμένες, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας», σχολιάζει το Γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Ιερωνύμου και πολιτικών αρχηγών

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι», διευκρίνισε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαψεύδοντας σειρά σχετικών «πληροφοριών» που ενέπλεκαν τον Αρχιεπίσκοπο

Μέχρι το βράδυ η Ιεραρχία της Ελλάδος θα έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με το αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι Ναοί, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, λόγω της μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο Χάρης Κονιδιάρης, εκτός από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες.

Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (έχει ξεκινήσει στις 4μμ) συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ‘’κυκλοφορεί’’ σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ