Μενού Κλείσιμο

Ελλάδα – Κορονοϊός: 331 κρούσματα και 4 νεκροί. Πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 331 (103 μόνο νέα ανακοινώθηκαν την Κυριακή), ενώ αυξητικά θα κινείται ο αριθμός των ασθενών, καθιστώντας απολύτως απαραίτητη την παραμονή μας στο σπίτι και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας.

Από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής επιβεβαιώθηκαν 49 νέα κρούσματα, ενώ ακόμη 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ήταν από τα προηγούμενα 24ωρα.

Σε νοσηλεία βρίσκονται 51 ασθενείς, 8 είναι διασωληνωμένοι, (άνδρες στο σύνολό τους, με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.)

Όπως ανακοίνωσε ο Λοιμοξιολόγος κ. Τσιόδρας μέχρι εχθές (Κυριακή) είχαν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. «Δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες», είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας πως 44 από τα κρούσματα είναι «εγχώρια» (και όχι «ορφανά», αυτός ο όρος δεν είναι επιστημονικά ορθός, είπε).

 «Δεν υπάρχουν δεδομένα για αερογενή μετάδοση του ιού. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση γίνεται μέσω σταγονιδίων από τη μύτη και από το στόμα», επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί αντιθέτου.

Να σημειωθεί πως για μια ακόμη φορά έκανε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες «να αυτοπεριοριστούν», ενώ στάθηκε και σε όσους επιστρέφουν στην χώρα μας από χώρες του εξωτερικού «να παραμένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις επαφές τους για τουλάχιστον 14 ημέρες. Επίσης θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και να ενημερώσουν τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα ίωσης».

Να θυμίσουμε, πως μέχρι στιγμής 4 άνθρωποι κατέληξαν από τον ιό, σε διάστημα τριών 24ώρων, αναγκάζοντας την πολιτεία να λάβει επιπλέον μέτρα για την «αναχαίτιση» της μετάδοσης του ιού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ