Μενού Κλείσιμο

Εκτός ΕΠΑ.Λ. ωθεί μαθητές η κατάργηση τμημάτων

Καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας για τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο ΕΠΑ.Λ.

Σε «εξαναγκασμό», είτε να αλλάξουν ειδικότητα (παραμένοντας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. ή στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.) είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑ.Λ. όμορων νομών, είτε ακόμα για να εγκαταλείψουν τις σπουδές, οδηγούνται μαθητές των δύο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, αφού καταργούνται συνολικά εννιά τμήματα συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα οποία δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος (κατά το Υπουργείο Παιδείας) αριθμός των 13 μαθητών που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση της ΕΛΜΕ Πιερίας η οποία σε διαμαρτυρία της χαρακτηρίζει «ανάλγητη» τη στάση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα και ζητά την έγκριση και ολιγομελών τμημάτων, ώστε να γίνει σεβαστή η επιθυμία των μαθητών να παρακολουθήσουν στον τόπο τους, την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας, έχει εξαγγείλει για την Παρασκευή, τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Αμέσως μετά την συγκέντρωση θα επιδόσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της συγκυβέρνησης.
Στη διαμαρτυρία της η ΕΛΜΕ Πιερίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ανάλγητη στάση του υπουργείου θα εξαναγκάσει από τη μια τους μαθητές των εννέα τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ είτε να αλλάξουν ειδικότητα για να παραμείνουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑ.Λ όμορων νομών
Η κυβέρνηση στα πλαίσια της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και των περικοπών και για την εκπαίδευση, που επιβάλλει και το 3ο μνημόνιο, τινάζει στον αέρα, με εργαλείο την ηλεκτρονική εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ και τη θέσπιση των 13 μαθητών-μαθητριών για τη συγκρότηση τμήματος με ανώτερο τον αριθμό των 27, το δικαίωμα τους στην ελεύθερη επιλογή ειδικότητας καθώς και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑ.Λ καθώς και στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Κατερίνης.
Η ανάλγητη στάση του υπουργείου θα εξαναγκάσει από τη μια τους μαθητές των εννέα τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ είτε να αλλάξουν ειδικότητα για να παραμείνουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑ.Λ όμορων νομών που έχουν τις αντίστοιχες ειδικότητες και επιπλέον τους μαθητές των δύο τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στη καλύτερη περίπτωση να αλλάξουν ειδικότητα και στη χειρότερη να σταματήσουν τη φοίτηση τους αφού στη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι.
Εδώ να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για το δημόσιο διότι το μόνιμο προσωπικό επαρκεί. Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν στη διάθεση θα αναγκαστούν να μετακινηθούν.»
Η ΕΛΜΕ «απαιτεί» την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων, αλλά και να γίνει σεβαστή από το υπουργείο η επιλογή των μαθητών και μαθητριών, ενώ καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να στηρίξουν το αίτημα για τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και το δικαίωμα των παιδιών τους στην μόρφωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ