Μενού Κλείσιμο

Έκτακτη βοήθεια για την Κατερίνη

170.000 ευρώ ενέκρινε ο Υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Ελάχιστα τα χρήματα της έκτακτης ενίσχυσης για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν δημοτικές υποδομές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κατερίνης, ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπως ανακοίνωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που υπεβλήθη από τον δήμο Κατερίνης, Νομού Πιερίας, ενέκρινε εκτάκτως οικονομική ενίσχυση ύψους 170.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας οτι το ποσό προορίζεται «αποκλειστικά» για την αντιμετώπιση  των καταστροφών στις δημοτικές υποδομές, οι οποίες προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017. Το ποσό, διευκρινίζεται διατίθεται με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Σάββας Χιονίδης: Ελάχιστα τα χρήματα

Οι 170.000 ευρώ είναι ελάχιστα χρήματα για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη η Κατερίνη, δήλωσε ο Σάββας Χιονίδης μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκπομπή «Πέριξ» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το ποσό που ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τις πλημμύρες στην Κατερίνη, ήταν 600.000 ευρώ, αφού όπως είπε πολλά αντλιοστάσια καταστράφηκαν, ενώ και οι ζημιές στον βιολογικό καθαρισμό είναι επίσης τεράστιες.

«Βγήκαν 2 εκατομμύρια ευρώ και περιοχές με λιγότερα προβλήματα, πήραν πολλά περισσότερα», είπε ο κ. Χιονίδης, εκφράζοντας την δυσφορία του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ