Μενού Κλείσιμο

«Έκτακτη» οικονομική ανάσα στους δήμους της Πιερίας

Εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000. Οι τρεις δήμοι της Πιερίας, θα λάβουν συνολικό ποσό επιχορήγησης που αγγίζει τις 400.000 ευρώ, με την «μερίδα του λέοντος» να παίρνει ο Δήμος Κατερίνης.

Η επιχορήγηση έρχεται ως για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους.

Είχε προηγηθεί Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών την 11η Μαρτίου για αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών.

 Για την έκδοση της Απόφασης επιχορήγησης, όπως αναγράφεται, ελήφθησαν υπόψη:

« – τα υποβληθέντα από τους Δήμους έως 31.12.2020 στοιχεία, στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και στις λοιπές βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και

– τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταβολή των μηνιαίων τακτικών επιχορηγήσεων από τους Κ.Α.Π »

Αναλυτικά οι δήμοι της Πιερίας, θα λάβουν τα εξής ποσά: Δήμος Κατερίνης 271.500 ευρώ , Δήμος Δίου-Ολύμπου 76.100 ευρώ και Δήμος Πύδνας-Κολινδρού 51.100 ευρώ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ