Μενού Κλείσιμο

Έκτακτη ενίσχυση σε δύο δήμους της Πιερίας, από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δύο δήμοι της Πιερίας και συγκεκριμένα οι δήμοι Πύδνας-Κολινδρού και Δίου Ολύμπου, περιλαμβάνονται στην λίστα των 119 δήμων, για τους οποίους ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στους 119 δήμους, θα διανεμηθεί έκτακτη επιχορήγηση συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού να επιχορηγείται με 314.000 ευρώ και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου με 134.000 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, πρόκειται για τη δεύτερη δόση της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Η κατανομή στους συγκεκριμένους δήμους έγινε με βάση τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί από τους ίδιους τους δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 31 Ιουλίου 2020. Αναμένεται και τρίτη δόση, με βάση τα επιπλέον οικονομικά στοιχεία που θα κατατεθούν από τους δήμους στον Κόμβο.

Η πρώτη δόση της βοήθειας, ήταν ύψους 75 εκατ. ευρώ και δόθηκε τον Μάιο, με οριζόντια κατανομή και στους 332 δήμους της χώρας. Ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε δεσμευθεί τότε για την καταβολή δεύτερης δόσης, με βάση την αποτύπωση της πραγματικής επιβάρυνσης των δήμων από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ