Μενού Κλείσιμο

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης

Ο Δήμος Κατερίνης στο δίκτυο ευαισθητοποίησης των νέων για την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις

Η ενημερωτική ημερίδα – εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης, για τις εκστρατείες ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Δημαρχείο Κατερίνης, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Παπαζιώγα.

Ύστερα από εκτενή ενημέρωση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας, επισημάνθηκε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στις εκστρατείες, καθώς και η δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων σε αντίστοιχα θέματα.

Επιπλέον, εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις σε ζητήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας, ενώ διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης πρωταγωνιστεί και συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε την συμμετοχή των τριών σχολικών μονάδων του Δήμου στις συγκεκριμένες εκστρατείες και συγκεκριμένα:

του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», που συμμετέχει στην εκστρατεία ECOMOBILITY για 15η χρονιά, ενώ, για πρώτη φορά, συμμετέχουν στην εκστρατεία FREE MOBILITY το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης).

Είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση που διατύπωσε ο κύριος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος, αναφερόμενος σε σχετική έρευνα που έχει διεξαχθεί και έχει καταγραφεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τόνισε, ότι, ο μισός πληθυσμός στην Ελλάδα εμποδίζει με κάποιον τρόπο την μετακίνηση και προσβασιμότητα του άλλου μισού. Τονίστηκε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις υποδομές και στα κτίρια, αλλά στην καθημερινότητά μας, στην αντιμετώπιση του καθένα μας προς τον συνάνθρωπό του.

Ο επίλογος της ενημερωτικής εκδήλωσης

Στον επίλογο, οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας Τοπικής Επιτροπής Οργάνωσης, η οποία, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και αξιοποιώντας τις προτάσεις των διαγωνιζόμενων σχολείων, θα δραστηριοποιηθεί για την πραγματοποίηση δράσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να προχωρήσουν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για αλλαγή εικόνας, θέσεων και, κυρίως, συμπεριφορών, ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι σε μία πόλη βιώσιμη, μία πόλη που όλοι θα αγαπούν, σε μία πόλη που αξίζει να ζεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ