Μενού Κλείσιμο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γονέων και κηδεμόνων παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας από την «Άτρακτο»

«Στο βηματισμό του μικρού παιδιού»

 

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ετήσιων παρεμβάσεών του σε ομάδες γονέων στο Δήμο Κατερίνης, υλοποιεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Στο βηματισμό του μικρού παιδιού» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών).

 

Θέματα όπως τα στάδια και οι δυσκολίες ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας, η επικοινωνία με τους ενήλικες, η συνεργασία γονιών και σχολείου,  ζητήματα αυτοεκτίμησης και υπερπροστατευτικότητας, οι θυμοί και οι φοβίες του μικρού παιδιού, καθώς και το παιχνίδι του και η ενασχόλησή του με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο προσεγγίζονται μέσα από θεωρητικές οπτικές, συμβολικά παραθέματα και την πρακτική της διαδραστικότητας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6μμ-8μμ στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Εθνικού Σταδίου 1 (ΚΕΓΕ). Ο ανώτερος αριθμός των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική ομάδα  είναι τα 12 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2351078614, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 π.μ. Υπεύθυνη του σεμιναρίου κ. Μασιάλα Ανδρεάνα, κλινική ψυχολόγος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.