Μενού Κλείσιμο

Εκλογές με γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοίνωσε τους υποψηφίους δημάρχους στην Πιερία

Η παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Πιερία, έγινε με κάθε επισημότητα από τον γραμματέα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο. Στο μεγάλο Δήμο της Κατερίνης, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι Νίκος Τσουπέης, ενώ στο Δήμο Δίου-Ολύμπου παραμένει η Κατερίνα Κουρίτα. Για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού επελέγη ο Θανάσης Γιαγκόπουλος

Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ο Γραμματέας της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ αναφέρε πως «εκ των πραγμάτων η μάχη για την τοπική διοίκηση έχει γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Εξάλλου τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν από αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιούνται από δήμους και περιφέρειες έχουν τη σφραγίδα υπέρ της πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα.

Η πολιτική αυτή είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, συνολικά υπέρ της αστικής τάξης η οποία έχει σήμερα την εξουσία και ενιαία διαχειρίζονται εναλλάξ αυτή την εξουσία με τα αστικά κόμματα…

Δεν έχει καμία σημασία αν αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι είναι μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας, δεν έχει σημασία αν έχουν ξανακατέβει ή αν κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές ούτε αν έχουν ή δεν έχουν αναλάβει διοικητικές θέσεις στους δήμους ή τις περιφέρειες. Καθημερινά διαπιστώνουμε όπως και να έχει, ότι η τοπική διοίκηση γίνεται το όχημα για να περάσουν και να εφαρμοστούν μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι και διατάξεις υπέρ του κεφαλαίου είτε βρισκόμαστε σε φάση οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης είτε σε φάση ανάκαμψης όπως τώρα. Την πιο πάνω πολιτική την περνάνε όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις όλοι οι άλλοι υποψήφιοι ανεξάρτητα από την άμεση πολιτική τους τοποθέτηση ή τον μανδύα του ανεξάρτητου με τον οποίο κάποιοι εμφανίζονταν και θα τους ξαναδούμε να εμφανίζονται με αυτόν.

Παλεύουμε για να οργανώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση ακόμα και στους δήμους που έχουμε την πλειοψηφία όπως στην Πάτρα, την Καισαριανή κ.α.  Οργανώσαμε τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι περιφέρειες το κράτος η κυβέρνηση, γιατί όπως και να το κάνεις τοπικές νησίδες ευημερίας στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν.

Οι κομμουνιστές όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα βάλανε πλάτη για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, εναντιώθηκαν στα μνημόνια, στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδίωκε η κυβέρνηση να περάσει.

Εναντιώθηκαν στα ιδεολογήματα εκείνα που ήθελαν να πείσουν το λαό ότι δήθεν οι καλύτερες μέρες έρχονται, ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προστάτες μας ενώ ισχύει το αντίθετο, εκθέτουν το λαό μας σε κίνδυνο. Σας καλούμε να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος

Οι επικεφαλής για τους  τρεις δήμους του Νομού Πιερίας είναι οι παρακάτω:

Για το Δήμο Δίου- Ολύμπου η  Κατερίνα Κουριτα,  45 ετών, εκπαιδευτικός δημοτική σύμβουλος Δήμου Δίου- Ολύμπου εκλεγμένη στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μέλος του συλλόγου γυναικών Λιτοχώρου.

 Για το Δήμο Κατερίνης ο Νικόλαος Τσουπέης, ετών 48 ,πολιτικός μηχανικός εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πιερίας.

Για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού ο Γιαγκόπουλος Θανάσης ετών 65.  συνταξιούχος επαγγελματίας. Ως επαγγελματίας υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου εισαγωγέων και κατασκευαστών μηχανημάτων αισθητικής.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ετών 38, πολιτικός μηχανικός.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ