Μενού Κλείσιμο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ |  Θρίαμβος του Ανδρουλάκη, άνετη επικράτηση έναντι του Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αφού στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, επικράτησε του πρώην πρωθυπουργού (και γιού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ) Γιώργου Παπανδρέου.

Η επικράτηση του Κρητικού ευρωβουλευτή είναι άνετη, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 68%, έναντι 31,5% του Γιώργου Παπανδρέου.

Ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του ενώ λίγο αργότερα προέβη και σε επίσημη δήλωση αναγνώρισης του αποτελέσματος, στην οποία αναφέρει: «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά.  Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη.!»

Με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγχαίροντάς τον για την εκλογική του επιτυχία. Οι δύο άνδρες, συμφώνησαν να έχουν συνάντηση, με την πρώτη ευκαιρία.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ