Μενού Κλείσιμο

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Προτάσσουν τη συνεργασία

 

Πρόεδρος με ευρεία πλειοψηφία ο Θεοφάνης Τερζόπουλος. Στη θέση του αντιπροέδρου ο Χρήστος Λεμονόπουλος (πρόταση του Συνδυασμού Πολίτες σε Δράση) και η Ουρανία Παπαγεωργίου Γραμματέας μετά από πρόταση του Συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε».

 

Το νέο του Προεδρείο εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κατερίνης για τη νέα δημοτική περίοδο, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκρότησε και της Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών.

 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο κος Φάνης Τερζόπουλος από την πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα». Αντιπρόεδρος ύστερα από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας, ο Χρήστος Λεμονόπουλος και Γραμματέας κατόπιν πρότασης της ελάσσονος αντιπολίτευσης η Ουρανία Παπαγεωργίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευσε ο Ιωάννης Συμεωνίδης – ως πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές – ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνεχάρη τα μέλη του σώματος για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δημιουργική θητεία σε όλους προς όφελος των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για μία νέα σελίδα που ανοίγει με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική αρχή: «Με συνοδοιπόρο μου το Γιώργο Νταντάμη και με αγαστή συνεργασία από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, με ουσιαστικό διάλογο πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε όλοι τον τόπο μας να πάει μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Πολίτες σε Δράση Σάββας Χιονίδης, πρότεινε για τη θέση του αντιπροέδρου τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Λεμονόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος, στη σύντομη τοποθέτησή του, αφού πρώτα είπε πως θα ψηφίσει όλα τα προτεινόμενα πρόσωπα των συνδυασμών για τη συγκρότηση του προεδρείου, ευχήθηκε «καλή και αγαστή συνεργασία».

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος πρόεδρος Φάνης Τερζόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του σώματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και σημείωσε: «Ευχαριστώ τον καθένα σας ξεχωριστά, για την μεγάλη τιμή που κάνατε προς το πρόσωπο μου.  Επιτρέψτε μου την συναισθηματική φόρτιση καθώς 40 χρόνια πριν από αυτά τα έδρανα πρόσφερε και ο πατέρας μου τις υπηρεσίες του στον Δήμο μας. Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή συνεργασία σε όλα τα μέλη του συμβουλίου».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.

 

Ποιοι απαρτίζουν τις Επιτροπές

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  και μετά την εκλογή του Προεδρείου με μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν και τα μέλη  της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αναλυτικά:

Οικονομική Επιτροπή στην οποία πρόεδρος με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Μορφακίδης Δημήτριος και μέλη οι: Συμεωνίδης Ιωάννης και Νταντάμης Γεώργιος, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Τσιαμπέρας Νικόλαος, Τσιαλός Γεώργιος, Γκούνας Αθανάσιος (πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα») Ντόντης Λάζαρος, Βαϊνάς Δημήτριος (μείζων αντιπολίτευση), Λιακόπουλος Απόστολος (ελάσσων αντιπολίτευση).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία πρόεδρος με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Νταντάμης Γεώργιος και μέλη οι Γραμματικόπουλος Κων/νος και Κήπου Ευάγγελος,  τακτικά  μέλη εξελέγησαν οι: Μπεϊνάς Ιωάννης, Φιλοκώστας Κωνσταντίνος, Κεραμιδιώτης Ευστάθιος (πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα»), Ίτσιος Γεώργιος, Αναστασιάδης Θωμάς (Πολίτες σε Δράση), Γεωργιάδης Μιχαήλ (Όλοι μαζί μπορούμε).

 

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος

Ο Θεοφάνης Τερζόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Κατερίνη. Ο Φάνης, όπως όλοι τον γνωρίζουν είναι γιος του Γιώργου και της Αντιγόνης.

Στα σχολεία που φοίτησε ήθελε πάντα να συμμετέχει στα κοινά και ήταν πάντα παρών στα μαθητικά συμβούλια. Αργότερα στην φοιτητική σταδιοδρομία η εμπλοκή του με τα κοινά εντάθηκε ακόμη περισσότερο.

Αποφοίτησε από την Γεωπονική Σχολή στο Βελιγράδι της Σερβίας με ειδικότητα στην δενδροκομία και αμπελουργία.

Από το 1997 που τελείωσε την στρατιωτική θητεία του, ανέλαβε τις αγροτικές παραγωγές ακτινιδίων της οικογένειας και τις εξέλιξε σε μια εύρωστη αγροτική επιχείρηση, ενώ από το 2002 επεκτάθηκε επιχειρηματικά και στον τομέα της τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, όντας σήμερα συνεργάτης της Cosmote και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Γερμανός» στην πόλη μας.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Αλτιπαρμάκη και έχουν αποκτήσει δύο υιούς τον Γιώργο και τον Παύλο, φοιτητή και μαθητή αντίστοιχα.

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ