Μενού Κλείσιμο

Εκκίνηση στη διαβούλευση με άξονα τον Τουρισμό

Για την Εκκίνηση η διαβούλευση δεν είναι «σύνθημα», είναι δέσμευση!

Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Κατερίνης μπαίνει στο επίκεντρο της Διαβούλευσης για την ΕΚΚΙΝΗΣΗ που θέτει μέρος των προτάσεων της και περιμένει τη γνώμη και τις προτάσεις των δημοτών. 

Η μεγάλη οικονομική συνεισφορά  του τουρισμού στον τόπο μας δεν  αντιμετωπίστηκε με την σοβαρότητα και τη  σημασία που της αξίζει.

Προτείνουμε:

-Δημιουργία φυλασσόμενου χώρου στάθμευσης λεωφορείων και ιδιωτικών αυτοκινήτων κατά την περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και αποτροπή στάθμευσης βαρέων οχημάτων εντός των ορίων των τουριστικών οικισμών.

-Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ενίσχυση του Αλιευτικού Καταφυγίου της Παραλίας την αναβάθμισή του και την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία του ΕΣΠΑ.

-Εξασφάλιση πρόσβασης, χώρων αποδυτηρίων, προσωπικής υγιεινής των ΑΜΕΑ στις ακτές του δήμου μας.

-Μελέτη επέκτασης των πεζοδρόμων στην παραλιακή ζώνη την τουριστική περίοδο και μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου.

-Ανάπλαση της παραλιακής οδού από Κορινό έως Ολυμπιακή Ακτή με φωτισμό, ποδηλατόδρομο, ζώνες περιπάτου.

-Άμεση προτεραιότητα μας η Ολυμπιάδα Κορινού. Τα έργα υποδομής θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις η δικαστική απόφαση επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών. Θα διενεργηθεί έλεγχος και έρευνα για τα κονδύλια που διαχειρίστηκε η επιχείρηση της Ολυμπιάδας. Πρώτης προτεραιότητας έργο για το Δήμο Κατερίνης και το τουριστικό της προϊόν.

-Τη Δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου με γήπεδο ποδοσφαίρου και υποδομές προκειμένου να φιλοξενούνται ομάδες προετοιμασίας στη θερινή περίοδο στο Ελατοχώρι.

-Προβολή προώθηση ορειβατικών διαδρομών και ανάδειξη μονοπατιών στα Πιέρια όρη.

Ο σύνδεσμος για να καταθέσετε τις προτάσεις σας είναι στην ιστοσελίδα https://koukodimos.gr/ στην ενότητα «Θέλουμε τη γνώμη σου» https://koukodimos.gr/protaseis/

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ