Μενού Κλείσιμο

Εκεί που οι εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται!

Σεμινάριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου με θέμα τον Όλυμπο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Καινοτόμων Δράσεων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου (ΕΘΔ) «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Όλυμπος. Καταφύγιο άγριας πανίδας και πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους» και διεξήχθη στο κτήριο του ΚΠΕ στον Παλαιό Παντελεήμονα από τις 11-13 Μαΐου 2018. Απευθυνόταν σε 58 άτομα :εκπαιδευτικούς & Υπευθύνους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  – μέλη του Δικτύου «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο», εκπαιδευτικούς & Υπευθύνους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, εκπαιδευτικούς- μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΘΔ και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΕΘΔ.

Το σεμινάριο (συνολικής διάρκειας 25 ωρών) στο θεωρητικό μέρος του περιελάμβανε εισηγήσεις σχετικά με την άγρια πανίδα και την άγρια ζωή, τη μελέτη, την προστασία της και την ενσωμάτωσή της σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα.  Στο βιωματικό μέρος έγινε επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και επιτόπου έρευνα μέσω βιωματικών εργαστηρίων σε δύο πεζοπορικές διαδρομές που ήταν τα κύρια πεδία: Φαράγγι του Ενιπέα (διαδρομή από θέση Πριόνια έως την παλαιά  Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου του Εν Ολύμπω) και Δασικό Μονοπάτι (διαδρομή Παλαιός Παντελεήμονας – Παλαιοί Πόροι).

Σκοπός του ήταν  η γνωριμία και η μελέτη ειδών της άγριας ζωής και πανίδας του Ολύμπου και του οικοτόπου τους, η προσέγγιση του Όλυμπου ως καταφυγίου-βιοτόπου αυτών των ειδών και του θεσμικού πλαισίου προστασίας του καθώς και η δυνατότητα ενσωμάτωσης όλων των παραπάνω σε σχολικά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ