Μενού Κλείσιμο

Εκεί που γίνονται έργα

Υπό εκτέλεση έργα στην Πιερία επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Πιερία, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε και ενημέρωσε, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Στέφανο Μπιτόπουλο, Αριστείδη Αγγέλου και Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Δημήτρη Ρουκά καθώς και υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετέβη στο Λιμάνι της Γρίτσας, όπου κατασκευάζεται από την Π.Ε. Πιερίας ο τεχνητός ύφαλος στη θαλάσσια περιοχή Λιτοχώρου.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 591.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας καθώς και την τριετή επιστημονική παρακολούθηση της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου.

Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε τις εργασίες πόντισης των τεχνικών στοιχείων του υφάλου (ογκόλιθοι από σκυρόδεμα) εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ταχεία πορεία του έργου, τα σημαντικά οφέλη του οποίου, θα γίνουν άμεσα αντιληπτά με την ολοκλήρωση των εργασιών

Στη συνέχεια μετέβη στην Καρίτσα, όπου ολοκληρώνεται το έργο «Μετατροπή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Καρίτσας σε Πολιτιστικό Κέντρο, διαμόρφωση αύλειου χώρου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο, της υφιστάμενης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Καρίτσας του Δήμου Δίου Ολύμπου. «Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε στο σύνολό της από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας», σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας.

Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τις παρεμβάσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πιερίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην 5η Επαρχιακή οδό Κατερίνης-Γρίτσας, στην κοινοτική οδό της 5ης επαρχιακής οδού έως τη Βροντού και στη δευτερεύουσα επαρχιακή οδό Κονταριώτισσα-Άγιος Σπυρίδωνας –Βροντού, οδοί των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε με έλεγχο στις σωστικές εργασίες, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη που έπληξαν την Πιερία, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων αποκατάστασης.

Με την παρουσία και του Προϊσταμένου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαράλαμπου Στεργιάδη, επισκέφθηκε το υδατόρεμα Ξηρολακίου, τη συλλεκτήρια τάφρο Στουπίου (Ν.Εφέσσου) και τη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου, όπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας του ρέματος αλλά και εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των συλλεκτηρίων τάφρων αντίστοιχα.

Στο τέλος της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων και διαπίστωσε ταχύτητα και σωστό προγραμματισμό για την άμεση υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, που συμβάλουν στην αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής και στην ανάπτυξή της.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την επίσκεψη και τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει το έργο της με σκοπό τη δημιουργία τόσο σύγχρονων υποδομών όσο και συνθηκών «αναγέννησης» της περιοχής αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναμφισβήτητα τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διαθέτουν τα εχέγγυα προκειμένου να πετύχουν τους παραπάνω σκοπούς».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ