Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην πρωτεύουσα – Οι δήμαρχοι ποδηλατούν στην… Αθήνα

Στην εκδήλωση για τη χρήση του ποδηλάτου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, συμμετείχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου,  του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του  Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

Η εκδήλωση ήταν μια συμβολική βόλτα με ποδήλατο στην πλατεία Κοτζιά και μετάβαση με το ποδήλατο έως τον Εθνικό κήπο δίνοντας έτσι το σύνθημα για την άμεση δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα και γενικότερα σε όλη τη χώρα.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κος Κουκοδήμος: «Σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το ποδήλατο. Όμως για την Ελλάδα, περισσότερο από γιορτή, είναι διεκδίκηση. Καταγράφοντας μια τεράστια καθυστέρηση τώρα ξυπνάμε και βλέπουμε το τεράστιο χάσμα που μας χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η Ευρώπη μας διδάσκει ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τις καθημερινές μετακινήσεις, γιατί κερδίζεις χρόνο, το παρκάρισμα δεν σε απασχολεί, είναι δωρεάν και κυρίως αποτελεί άσκηση. Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τους δρόμους στις πόλεις μας. Εμείς οι δήμαρχοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστιες εκκρεμότητες. Το γνωρίζουμε, το συζητάμε, συνεργαζόμαστε για αυτό.  Φαρδύτερα πεζοδρόμια, χαμηλότερες ταχύτητες, λωρίδες για ποδήλατο, σημεία για να σταθμεύει με ασφάλεια. Πιστεύω ότι η προσπάθεια μας εντείνεται στην κατεύθυνση αυτή και ελπίζω να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος βάζοντας στη ζωή μας το ποδήλατο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Κουκοδήμος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ πρότεινε μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τη διοργάνωση της συγκεκριμένης συμβολικής δράσης στην Αθήνα για την προώθηση του ποδηλάτου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων, το Υπουργείο Μεταφορών κ.λ.π.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κατερίνης, κατέθεσε δύο προτάσεις της Επιτροπής,  με αφορμή  την ημέρα ποδηλάτου: Η πρώτη αφορά τη μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 /χλμ την ώρα στα 30 χλμ/ωρα στους τοπικούς δρόμους σε περιοχές κατοικίας. Η δεύτερη πρόταση αφορά τις πολιτικές των δήμων σε ό,τι αφορά τη χρήση του ποδηλάτου, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής καθημερινότητας στις πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το απόγευμα (19:00) –με σημείο εκκίνησης, την πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα στην πόλη της Κατερίνης για μικρούς και μεγάλους από τον Δήμο σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από- Δραση Πιερίας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ