Μενού Κλείσιμο

#Είναι Δέσμευση

Γ. Νταντάμης, υπ. Δήμαρχος:

Ο Δημότης στο Επίκεντρο – Δημόσια Διαβούλευση – Διαφάνεια – Ισόρροπη Ανάπτυξη

 

«Με την πίστη ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με προσπάθειες βασισμένες στη γνώση και στην αδιαπραγμάτευτη θέληση για ριζικές ανατροπές, σας καλούμε να υποστηρίξετε τον συνδυασμό μας «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Γιώργος Νταντάμης.

Οι βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού

Δημότης στο κέντρο, η εξυπηρέτησή του θα γίνεται άμεσα, με προθυμία και ευγένεια, χωρίς μεσάζοντες. Η ηλεκτρονική τεχνολογία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ισότιμη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η e-Katerini είναι η νέα smart city («έξυπνη» πόλη).

-Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ανοιχτό στους δημότες και τους φορείς και θα ανακτήσει τον ρόλο του ως βήμα της δημοκρατίας και της συνεργασίας.

-Τα Τοπικά Συμβούλια αναλαμβάνουν αυτόνομο ρόλο για την επίλυση των τοπικών υποθέσεων.

διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων θα είναι απαράβατη αρχή.

-Δημόσια Διαβούλευση για σημαντικά ζητήματα του Δήμου. Ο λόγος στον πολίτη.

δημόσια λογοδοσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις θα είναι τακτική και συνεχής. Οι δημότες κρίνουν, απαιτούν, προτείνουν.

-Ισόρροπη Ανάπτυξη από τα παράλια, το κέντρο της πόλης έως τα ορεινά (τα Πιέρια και τον Όλυμπο). Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα έχει δικαίωμα στην Ανάπτυξη, στην Τεχνολογία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό.

ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, που θα αγκαλιάζει το σύνολο των δημοτών, βρίσκεται σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Κανένας δημότης, μικρός ή μεγάλος, δε θα νιώθει μόνος. Κάθε Δημότης έχει την ίδια Αξία.

-Ενεργοποιείται η συνδυαστική αλληλεπίδραση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Η θάλασσα, τα Πιέρια, ο Όλυμπος, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, ο πολιτισμός, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση συνδυάζονται για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης αλλά και για τη δημιουργία διεθνούς σήματος του Δήμου (city branding).

συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πύδνας – Κολινδρού, Δίου – Ολύμπου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τους Δήμους Ελασσόνας, Σερβίων-Βελβεντού και Βέροιας σε θέματα οδικών συνδέσεων, περιβαλλοντικών ζητημάτων και αναπτυξιακών προτεραιοτήτων είναι πλέον αδήριτη ανάγκη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ